Prieš seksą – būtina preliudija

Pasak V. Varygino, remiantis medicinine statistika, vien Lietuvoje beveik 30 proc. moterų apskritai nepatiria orgazmo. Likusios patiria, bet ne kiekvieno akto metu, ir ne taip greitai, kaip vyrai.

„Daugelis porų neskiria pakankamai dėmesio svarbiai intymumo detalei, preliudijai prieš lytinį aktą. Priklausomai nuo partnerių fiziologijos, vieniems tai yra būtinas ritualas, o kiti jo neakcentuoja. Dažniausiai stimuliacija būtina moteriai, kuriai reikia daugiau meilės ir švelnumo. Šiame procese reikėtų tiksliai pajusti kitos pusės nuotaiką. Pasirengimas aktyviems lytiniams santykiams svarbus abiem. Jis padeda mylinčiai porai pasirengti lytiniam aktui emociniu lygmeniu, pasitikėti, nusiteikti maloniems pojūčiams“, – sakė V. Varyginas.

Praleidus preliudiją, praleidžiama ir didelė dalis malonumo. Be to, ši dalis svarbi ne tik psichologiniam, bet ir fiziniam pasirengimui. Mat būtent tada išsiskiria didelis kiekis moteriško lubrikanto, todėl lytinis aktas tampa malonesnis ir lengvesnis. Mylintis vyras, kaip dėmesingas partneris, turėtų paruošti moterį lytinio akto pradžiai, kad ji jaustųsi geidžiama ir mylima.

„Fizinis artumas be pasiruošimo dažnai sukelia partnerių nesusipratimus, kurie priveda prie konfliktų. Taip yra todėl, kad kartais moteris preliudijos nebuvimą supranta kaip tiesioginį meilės jai trūkumo įrodymą. Kiekvienas žmogus turi norų ir pageidavimų, kuriuos reikia stengtis patenkinti. Vieno iš dalyvių egoizmas, pasireiškiantis lytiniu aktu be įžangos, yra visiškai nepriimtinas. Reikia ne tik imti, bet ir mokėti duoti meilę ir švelnumą. Nereikėtų nuvertinti glamonių svarbos, nes jos yra esminis darnaus lytinio gyvenimo kūrimo elementas. Būtent šis etapas taps tobulo orgazmo pasiekimo pradžia“, – sakė V. Varyginas.

Iš tiesų, vyrų ir moterų sekso suvokimas šiek tiek skiriasi, o tai neretai tampa viena iš konfliktų priežasčių.

„Vyrai dažnai visiškai nesupranta, ko nori moterys, o moterys savo ruožtu yra įsitikinusios, kad visi tie vyrai tik to ir nori, nesuvokdamos tikrųjų vyrų poreikių. Ilgą laiką nebuvo įprasta kalbėti apie seksualumą, galbūt todėl šioje srityje kyla tiek daug problemų. Manoma, kad nuolatinės mintys apie seksą yra vyro prerogatyva, tačiau tai nereiškia, kad moterys negalvoja apie seksą. Galvoja. Juk sunku pervertinti sekso svarbą – tai vienas svarbiausių poros santykių komponentų. Tik vyrų ir moterų mintys labai skiriasi viena nuo kitos“, – kalbėjo pašnekovas.
Kas sekso metu svarbu vyrams?

Vyrai nėra robotai, kuriuos domina tik orgazmas. Jų malonumo mechanizmai iš tiesų yra paprastesni nei moterų, tačiau sėkmingam seksui reikia laikytis tam tikrų taisyklių.

V. Varyginas pateikė 5 taisykles

1. Moteris neturi būti tyli. Svarbūs ne tik atodūsiai, bet ir komplimentai vyrui, taip pat svarbu įvardyti, kas patinka.

2. Ieškoti erogeninių zonų ant vyro kūno. Didžiausia už susijaudinimą atsakingų nervinių galūnėlių koncentracija yra ant varpos, tačiau yra ir kitų erogeninių zonų: kaklas, sėdmenys, nugara ir pilvo presas. Tai universalios vietos. Yra ir intymesnių, pavyzdžiui, erdvė tarp sėklidžių ir išangės, tačiau tokią vietą reikia tyrinėti ypač atsargiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)