Gydytoja dermatologė Agnė Bagdonė įvardina, kokios yra dažniausios veido odos priežiūros klaidos ir kaip taisyklingai rūpintis veido oda.

„Sveikos ir gražios odos priežiūra turi prasidėti nuo tinkamo odos valymo ir individualiai parinktų priemonių“, – teigia specialistė.

Anot jos, klaidinga manyti, kad įsigijus brangų kremą oda taps savaime dailesnė: jeigu kosmetinės priemonės dengia neparuoštą, neišvalytą odą, jokio teigiamo efekto nebus.

Žmonės išleidžia milžiniškas sumas odos priežiūros priemonėms, tačiau ilgalaikių teigiamų rezultatų dažniausiai nesulaukia, o kartais net pablogina esamą veido odos būklę.

A. Bagdonė įsitikinusi, kad netinkamas priemonių bei procedūrų, skirtų veido odai, pasirinkimas gali pakenkti odai ir sukelti alerginę odos reakciją.

Agnė Bagdonė

Klaidinga manyti, jog jeigu draugė naudoja tam tikrą kremą ir jį rekomenduoja, būtinai reikia bėgti pirkti kremo sau pačiai: „Vis dar įprasta pasikliauti reklama ar draugių rekomendacijomis, kaip prižiūrėti odą ir kokią kosmetiką naudoti. Tokie savarankiškai priimti sprendimai, kaip ir bandymai pačioms pasigaminti veido šveitimo ar kitų priemonių namuose, dažniausiai sukelia XXI amžiaus rykšte vadinamą diagnozę – kontaktinis dermatitas.“, – įspėja specialistė.

Gydytoja dermatologė primena, jog kiekvieno žmogaus oda yra skirtinga ir skatina neužsiimti saviveikla bei patikėti savo veido odos priežiūrą specialistams, galintiems tinkamai individualiai parinkti veido odos priežiūros priemones ir reikalingą gydymą.

„Visada rekomenduoju savo odos priežiūrą patikėti profesionalams: juk patys namuose netaisome sau sugedusių dantų. Mūsų klinikoje akcentuojamas kompleksinis požiūris į grožį ir sveikatą: apsilankius pas kosmetologą galime nustatyti momentinę odos būklę ir parinkti konkrečiai asmeniui tinkamas procedūras, priemones tęstinei odos priežiūrai namuose. Susidūrus su odos ligomis, reikia konsultuotis su gydytoju dermatologu“, – patarimais dalinasi Agnė Bagdonė.

„Svarbiausia – kuo mažiau eksperimentų, galinčių pakenkti odai, sukelti uždegimines reakcijas ir teisingas veido odos valymas. Švari oda tiesiogine to žodžio prasme ima kvėpuoti, išvalytos poros, riebalinės liaukos neužsikiša. Nepamirškime, kad kasdien net ir kruopščiai bei tinkamai valydami odą vis tiek nepasieksime tokio efekto, kokį išgauna periodiškai odos šveitimo procedūras atliekantis profesionalus grožio terapeutas“, – pasakoja specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)