Tiesa, pastaruoju metu agurkų universalumas peržengia visas įmanomas ribas – į populiarumo viršūnę kopia iš agurkų ruošiama valomoji priemonė. Patikėkite, tiesa kur kas keistesnė, nei atrodo, rašo iflscience.com.

Agurko kaip organizmą valančios priemonės idėjos šalininkai rekomenduoja šią daržovę nulupti ir ją įkišti į makštį, gerai agurką pasukinėti ir taip išvalyti visus ten neva susikaupusius nešvarumus. Maža to, šios idėjos propaguotojos primygtinai teigia, kad šis būdas padės atstatyti tinkamą rūgščių ir šarmų balansą ir suteiks gaivaus kvapo. Akivaizdu, kad tokie pažadai – tai visiška beprotybė.

Internete galima rasti kelis vaizdo įrašus, kuriuose pateikiamos detalios instrukcijos, kaip ir ką daryti. Štai keli „eksperčių“ patarimai, koks gi turėtų būti praktinis agurko panaudojimas intymiai higienai užtikrinti. „Kaip naudoju agurką? Jei dar nežinojote, agurkas – tai natūrali valomoji priemonė ir vienas iš įrankių, kurį galite naudoti pH lygiui atkurti. Taip pat galima valyti ir gerklę bei burną. Panaudodami nuluptą agurką galite iš burnos ir gerklės pašalinti visas ten susikaupusias bakterijas ir virusus.“ – teigia Gigi.

Deja, šis įrašas internete nėra juokas, o kai kurios Gigi sekėjos labai aktyviai ją palaiko. „Miegojau su agurku viduje, o nubudusi galėjau džiaugtis itin maloniu aromatu, - komentavo interneto vartotoja. – Darau tai kartą per mėnesį, praėjus kelioms dienoms po mėnesinių, nesu tikra, kaip dažnai tai galima daryti, bet jausmas tikrai labai gaivus.“

Gydytoja ginekologė Jen Gunter į tokius receptus buvo linkusi reaguoti itin kategoriškai. Ji patikino, kad toks elgesys ne tik beprasmiškai sumažins namuose turimų daržovių atsargas, bet ir gali daryti neigiamą poveikį sveikatos būklei. Šmaikščiame ir puikiame tinklaraščio įraše, gavusiame pavadinimą „Prašau, nevalykite makšties agurku“, J. Gunter pateikia daugybę priežasčių, kodėl nevertėtų į makštį kišti ir jos valyti nuluptu agurku.

„Makštis nėra nešvari, o mėgindamos ją valyti ją tik pažeidžiate.“ – patikino gydytoja. Dar šmaikštumo nestokojanti specialistė pataria nepaversti savo organizmo salotų dubeniu. „Idėja dėl galimai makščiai reikalingo valymo nuluptu agurku ar specialiais vaistinėse pardavinėjamais plovikliais – tai neapykantos moterims išraiška, įvardijama kaip sveikatos priežiūra, todėl pasisakau griežtai prieš tokius dalykus. Makštis nėra nešvari.“ – rašo J. Gunter.

Medikė paaiškina, kaip užduot išvaliusios makštį naudodamos tokias priemones moterys rizikuoja susirgti. „Mėginančios išvalyti makštį moterys pažeidžia laktobakterijų balansą ir žaloja gleivinę. Tokiu elgesiu didinama rizika apsikrėsti ŽIV ar gonorėja, jei susiduriama su užkratu. Paradoksalu, tačiau tokie mėgėjiški valymo seansai kaip tik pablogina iš makšties sklindantį kvapą.“ – priežastis vengti tokio pobūdžio eksperimentų vardino J. Gunter. Maža to, visos šios pastangos nepasiteisins, nes jokios išorinės priemonės negali subalansuoti makšties pH. Rūgščių ir šarmų balansas makštyje kontroliuojamas gerųjų bakterijų, kurios kaip tik ir yra pažeidžiamos mėginant išvalyti makštį.

Dar medikė įspėjo, kad ant agurkų gali būti neigiamai organizmą veikiančio grybelinio užkrato, kuris labai lengvai „persikrausto“ ir į šlapimo pūslę. Taigi įvertinus visus šiuos veiksnius tampa aišku, kad vienintelė vieta, kurioje agurkai galėtų ir turėtų atsidurti, tai burna.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (241)