Vanduo su agurkais – nebrangus, greitai pagaminamas, gardus. Agurkuose yra daug vitaminų, antioksidantų ir kitų maistingų medžiagų, kurios saugo nuo vėžio, diabeto, taip pat stiprina kaulus ir raumenis, rašoma straipsnyje medicalnewstoday.com.

Kuo naudingas vanduo su agurkais?

Saugo nuo dehidratacijos

Sveikatos apsaugos specialistų teigimu, žmogaus kūnui reikia pakankamo kiekio vandens, kad jis tinkamai funkcionuotų ir nebūtų sveikatos sutrikimų.

Moterims per dieną rekomenduojama išgerti 2,2 litro vandens (9 stiklinės), o vyrams – 3 litrus (13 stiklinių).

Jei žmogus daug prakaituoja, intensyviai sportuoja, dėl ligos ar karščio netenka daug skysčių, vandens reikėtų išgerti daugiau.

Vanduo su agurkais padės išgerti reikiamą dienos skysčių kiekį, be to, agurkai daro vandenį gardesnį.

Padeda sulieknėti

Gazuotuose gėrimuose, sultyse ir sportiniuose gėrimuose yra daug kalorijų ir cukraus. O vanduo su agurkais praktiškai neturi kalorijų. Šiuo gardžiu vandeniu galima drąsiai mėgautis, nebijant suvartoti per daug kalorijų.

Be to, dalis žmonių painioja troškulį su alkiu, todėl užkandžiauja ar persivalgo, nors organizmui tereikia stiklinės vandens. Kai pajuntate alkį, pirmiausi išgerkite stiklinę vandens su agurkais – galbūt alkio nebejusite.

Jei geriate užtektinai vandens, ilgiau jausite sotumą, taigi išvengsite besaikio užkandžiavimo.

Aprūpina organizmą antioksidantais

Oksidacinė žala gali sukelti įvairių ligų – taip pat ir vėžį, diabetą, širdies ligas. Antioksidantai saugo ląsteles nuo oksidacinio streso.

Agurkuose gausu antioksidantų ir kitokių maistingų medžiagų. Įdėjus agurkų riekelių į vandenį, jis praturtinamas antioksidantais ir vitaminais.

Agurkuose yra šių antioksidantų:

-kalcio,

-magnio,

-kalio,

-fosforo,

-vitamino A,

-vitamino K.

Mažina kraujospūdį

Jei jūsų mitybos racione daug natrio ir mažai kalio, gali padidėti kraujospūdis, kita vertus, vartojant maisto su kaliu, kraujospūdis sumažės.

Agurkai – puikus kalio šaltinis, o vanduo su agurkais – patikimas būdas gauti daugiau kalio, sukurti natrio ir kalio pusiausvyrą, tuo pačiu – sumažinti kraujospūdį.

Prevencija nuo vėžio

Agurkuose gausu flavonoidų, kurie gali padėti apsisaugoti nuo vėžio. Kaip rašoma 2012 m. leidinyje „Journal of Cancer Research“ išpublikuotame tyrime, flavonoidas fisetinas, kurio yra agurkuose, gali sulėtinti prostatos vėžio progresavimą.

Nauda raumenims

Kalis – būtina medžiaga raumenims, jis padeda raumenims atsistatyti. Kaip minėta, agurkai – kalio šaltinis, taigi vanduo su agurkais – puikus pasirinkimas aktyviai sportuojantiems ir tiems, kam maudžia raumenis.

Nauda odai

Jei organizmas gauna užtektinai vandens, jis šalina toksinus, taigi gražėja oda. Agurkuose nemažai vitamino B, kuris saugo nuo aknės ir kitokių odos problemų.

Nauda kaulams

Agurkuose – didelis kiekis vitamino K. Vitaminas K reikalingas, kad organizmas gamintų baltymus, reikalingus kaulams ir audiniams. Vanduo su agurkais stiprina kaulus, taigi saugo nuo lūžių ir yra naudingas turintiems osteoporozę.

Kaip pasigaminti vandenį su agurkais

Išbandykite šį receptą:

Produktai: 8 stiklinės vandens, 2 plonomis riekelėmis supjaustyti agurkai, 1/2 šaukštelio jūros druskos.

Kaip gaminti:

-Sudėkite agurkų riekeles į ąsotį vandens, suberkite druską.

-Supilkite vandenį ir kruopščiai išmaišykite.

-Uždenkite ąsotį ir pastatykite į šaldytuvą 4valandoms ar visai nakčiai.

-Vandenį su agurkais laikykite šaltai.

-Patiekite agurkais pagardintą vandenį su ledukais arba be jų.

-Pasigamintą kiekį vandens su agurkais išgerkite per tris dienas.

Vandenį su agurkais galima pagardinti įvairiomis žolelėmis, vaisiais.

Pamėginkite įdėti į vandenį su agurkais šių komponentų, kurie suteiks ryškesnio skonio ir aprūpins organizmą vienokiais ar kitokiais vitaminais: citrinų, žaliųjų citrinų, apelsinų, šviežių mėtų lapelių, baziliko lapelių, meliono, citrinžolės, imbiero šaknies, šviežių aviečių ar kitų uogų, ananasų.

Apibendrinant galima teigti, kad vanduo su agurkais įvairiais aspektais naudingas sveikatai – lieknina, mažina kraujospūdį, stiprina kaulus, gražina odą.

Vandens su agurkais nesudėtinga pasigaminti, jį galima gerti visą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)