„Skydliaukė gamina hormonus, kurie būtini medžiagų apykaitos palaikymui. Praktiškai būtų galima skydliaukę palyginti su šilumos katilu –  žiemą namas be šilumos funkcionuoti negali, taip ir organizmas be skydliaukės funkcionuoti negali“, – „Delfi“ televizijos laidai „Sveikatos receptas“ yra pasakojęs profesorius Vaidotas Urbanavičius.

Sveikatos priežiūros tinklo „Antėja“ gydytoja Dalia Kozlovienė yra minėjusi, kad skydliaukės sutrikimai kamuoja net apie trečdalį Lietuvos gyventojų.

Teigiama, kad apie sutrikusią skydliaukės veiklą byloja ir tam tikri išvaizdos pokyčiai. Tai portalui „Delfi“ patvirtino ir „Gintarinės vaistinės“ vaistininkė Giedrė Tautkevičienė.

„Taip, tikrai esant skydliaukės sutrikimui gali matytis kūno ar veido pokyčiai. Žinoma, kai kurie veido pokyčiai gali būti susiję ne tik su skydliaukės funkcijos sutrikimais, bet ir kitomis lėtinėmis ligomis ar alergijomis“, – patikslino pašnekovė.

Per mažo aktyvumo skydliaukė, arba hipotirozė turi įtakos žmogaus sveikatai, gerai savijautai ir išvaizdai. Bet hipotirozė progresuoja lėtai, daugelis žmonių kelis mėnesius ar kelerius metus nepastebi simptomų. 

Amerikos skydliaukės sveikatos asociacijos duomenimis, apie 60 proc. žmonių nežino, kad jiems – hipotirozė. Tad kaip galima suprasti, kad žmogus galbūt turi bėdų su skydliauke?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją