Kaip teisingai sportuoti žiemą ir taupyti savo organizmą, pranešime spaudai pataria mažų kainų vaistinės „Camelia“ specialistai.

Sprendimas galvoje

Specialistų teigimu, visų pirma žmonėms, norintiems sportuoti žiemą, patartina įsivardinti, kodėl jie nori tai daryti ir kokių rezultatų siekia. Vieni galbūt tiesiog nori aktyviai praleisti laisvalaikį, kitiems – tai priemonė padidinti nepakankamą fizinį aktyvumą. Daug žmonių pastaruoju metu sportuoja, nes nori sureguliuoti kūno svorį ar pakoreguoti kūno proporcijas. Todėl svarbiausia žinoti savo tikslus ir pagal tai pasirinkti treniruočių būdus, metodus ir jų vietą.

Būnant gryname ore – svarbiausia apranga

Sportas gryname ore yra puiki galimybė atsipalaiduoti, pabėgti nuo kasdienių darbų, rūpesčių. Sportavimas namuose, patalpoje tai vargiai suteiks, tuo tarpu judėjimas gryname ore yra naudingas visais metų laikais. Tiesa, žiemą būtina atkreipti dėmesį į aprangą, kuri turėtų būti ne per šilta, bet kartu saugoti nuo vėjo ir drėgmės. Bėgiojant žiemą, labai svarbu atminti trijų sluoksnių taisyklę - apatiniai drabužiai turėtų būti iš tokios medžiagos, kuri nedrėksta nuo prakaito, antrasis sluoksnis turėtų išsaugoti sportuojant gaminamą šilumą, o trečiasis - apsaugoti nuo šalto vėjo. Svarbu, kad audiniai būtų kokybiški ir nesunkūs, mat papildoma apkrova bėgimo metu jums tik trukdys.

Vaistininkai pabrėžia, kad svarbu papildomai pasirūpinti ir imuniteto stiprinimu. Keletą valandų po sporto mūsų organizmas būna itin lengvai pažeidžiamas, todėl vitaminai, tam tikros maistinės medžiagos sportuojantiems reikalingos visada.

Sportuoti su saiku

Sportuoti salėje taip pat yra gerai, tačiau su sąlyga, kad ten būtų gera ventiliacija, šlapiai valomos grindys, dezinfekuojami paviršiai. Žiemos metu sporto klubas – viena iš tų vietų, kur virusų daugiausia, jei salėje kartu sportuoja virusų kamuojamas žmogus, rizika užsikrėsti itin padidėja. Taip pat labai svarbu taisyklingai bei reikiamu intensyvumu atlikti pratimus. Vaistininkų teigimu, ne kartą buvo atvejų, kai į vaistinę užsukdavo vyrai, kamuojami raumenų skausmų, kuriuos sukeldavo neadekvatūs krūviai, tai galioja visais metų laikais.

Vaistininkų teigimu, nuolat sportuojantiems būtini polivitaminai ir kalcis, kurie užtikrina kaulų kietumą, kai stuburui tenka atlaikyti didelius svorius, gausiai prakaituojant pravartus kalis ir magnis, o imunitetui stiprinti bei širdies ir kraujagyslių sistemai apsaugoti tinka omega 3 rūgštys. Taip pat svarbu išgerti ne mažiau nei du litrus gryno vandens.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)