Kaip ketvirtadienį rašė ELTA, Vilniaus Santaros klinikose medikų darbo užmokestis už darbą gydytojams vidutiniškai padidino 290 eurų, o slaugytojams - 150 eurų.

„Mums tikrai džiugu, kad šiemet, kaip ir ankstesniais metais, galime padidinti darbo užmokestį savo darbuotojams, kurie ir yra mūsų didžiausias turtas. Kasmetinis darbo užmokesčio didėjimas mūsų įstaigoje jau tampa gražia tradicija. Gerbiame ir vertiname Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro bei profesinių sąjungų požiūrį, todėl prioritetą teikėme mažiausiai uždirbantiems specialistams“, – sakė Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius.

Darbo užmokestis didinamas remiantis dviem svarbiais dokumentais – gegužės 3 dieną Lietuvos sveikatos apsaugos ministro pasirašytu įsakymu „Dėl lėšų skyrimo iš privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto rezervo 2018 metais“ ir gegužės 4 dieną Lietuvos sveikatos apsaugos ministerijos kartu su medikų profsąjungomis pasirašytu Lietuvos nacionalinės sveikatos sistemos (LNSS) šakos kolektyvinės sutarties priedu, kuriame numatomi konkretūs žingsniai, kaip turi būti didinamos medikų algos. Šiuo sutarties priedu yra įvedamos atlyginimo „grindys“.

Kauno klinikos

Kauno klinikose darbo užmokesčio didinimas vyksta dviem būdais.

Didžioji dalis darbo užmokesčio auga didinant koeficientus, mažesnioji dalis – mokant didesnius priedus darbuotojams. Didinant koeficientus, užtikrinama kolektyvinės sutarties priede numatyta pastovioji gydytojų alga arba kitaip įvardijamos „grindys“: gydytojams pastovioji alga negali būti mažesnė nei 1000 eurų (prieš mokesčius), slaugytojų – 700 eurų (prieš mokesčius), o universitetinio išsilavinimo neturintiems slaugytojams – 600 eurų (prieš mokesčius). Dėl šios priežasties gydytojams darbo užmokesčio koeficientai vidutiniškai kyla 17, 7 proc., o slaugytojams vidutiniškai 18, 2 proc. Darbo užmokestis, išmokant didesnius priedus, didėja gydytojams ir slaugytojams vidutiniškai 5 procentais (išskyrus tuos, kurie gauna didžiausius priedus).

Darbo užmokestis vidutiniškai 14, 3 proc. didinamas ir kitiems sveikatos priežiūros paslaugas teikiantiems specialistams: psichologams, biologams ir kitiems.

Efektyvinant įstaigos veiklą, iš vidinių Kauno klinikų resursų papildomai skirta beveik pusė milijono eurų atlyginimų didinimui 10 proc. ir nemedicininių tarnybų specialistams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)