Nuo kada vaikui galima duoti saldumynus? Kiek per dieną saugu vaikui suvalgyti saldainių?

Manoma, kad iki 2 metų vaikas neturėtų gauti papildomo cukraus – nei saldumynų, nei saldintų sulčių pavidalu. O didesniam vaikui saugu yra iki 24 gramų, tai yra 6 šaukšteliai cukraus. Bet vėlgi, nepamirškite, kad sultys, pyragėliai, visi kepiniai jau turi cukraus. Todėl kuo mažiau duosime papildomo cukraus vaikui, tuo geriau bus. Mano patarimas – puiki idėja, pradėta odontologų: saldainiai šeštadieniais. Labai gerai veikia. Kartą per savaitę vaikai laukia saldainių ir labai daug jų nesuvalgo, nes persivalgo pakankamai greitai.

Sveikas maistas – sveikas vaikas

Ką daryti, jei 8 metų vaikas valgo labai mažai produktų/patiekalų? Kaip pripratinti prie platesnio patiekalų spektro?

Reikia kantrybės ir drąsos – ir jums, ir vaikui. Vaikas gali neragauti patiekalo, nes jam tiesiog baisu jį ragauti, galbūt jis kažkada nusivylė ragavimu. Kitas variantas: jis gyvenime nebuvo kažko daug ragavęs ir bijo išeiti už tos bulvių, vištienos ir agurkų ribos. Todėl duokite po truputį, jokiu būdu neapkraukite, negąsdinkite ir nebarkite. Leiskite jam pačiam pasirinkti. Galbūt padėkite kelias produktų rūšis, kad galėtų pasiimti to, ko nori. Bet versti vaiko valgyti nereikia.

Valerijus Morozovas

Kaip didžiulis stresas nėštumo metu gali paveikti kūdikio raidą?

Pačią raidą, vargu, ar paveiks, bet didžiulis stresas gali padaryti įtaką naujagimio svoriui ir priešlaikiniui gimdymui. Manoma, kad didelis mamos patiriamas stresas gali padaryti įtaką kūdikio mitybos, miego sutrikimams bei lemti svorio ir metabolines problemas paauglystėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)