Komunikacijos atstovės Rolandos Lipnevičiūtės teigimu, „Sprinter“ atliktas tyrimas rodo, kad tik 10 proc. lietuvių kasdien pasitepa priemonėmis nuo saulės, o 30 proc. jomis nesitepa visai. 34 proc. priemones nuo saulės naudoja tik paplūdimyje.

„Specialistai sako, kad priemones su SPF apsauga šiltuoju metų laiku reikia naudoti net ir kasdien. Vakar kaip tik kalbėjomės su vaistininke, kas yra tie 10 proc. žmonių, kurie priemones naudoja kasdien. Vaistininkė iš patirties sakė, kad tokie žmonės dažniausiai būna jau turintys odos problemų, jie žino, kad jiems būtina apsauga nuo saulės“, – laidoje „Delfi rytas“ sakė R. Lipnevičiūtė.

 Rolanda Lipnevičiūtė

Kaip sako R. Lipnevičiūtė, SPF dauguma nenori naudoti tikriausiai dėl to, kad po ilgos žiemos norisi bent truputį įdegti, be to, nėra įpročio jį tepti.

„Su šia iniciatyva norime nuolat priminti, kad apsauga nuo saulės nuolat būtų po ranka. Užeini į vaistinę ir iškart tau primena, kad reikia pasitepti. Jei ne visą kūną, tai bent veidą, atviras vietas. Juk kartais išeiname į lauką ir, rodos, per kelias minutes galima nudegti. Todėl tam, kad išvengtume tokių situacijų, pradėjome šią iniciatyvą“, – kalbėjo R. Lipnevičiūtė.

Kremai nuo saulės

Kremų nuo saulės dozatoriai yra identiški rankų dezinfekcinio skysčio dozatoriams – tik vietoje dezinfekcinio skysčio ant rankų papurškiamas SPF losjonas.

„Parinkome tokį produktą, kuris tinkamas ir vaikams nuo 6 mėnesių, nes matome, kad tėvai dažnai pamiršta patepti vaikus. Arba kažkur išbėgus nespėjame pasitepti, užbėgi į vaistinę ir pasitepi kremu – tokia yra idėja. Šiuos dozatorius pastatėme visose grožio vaistinėse ir visose kurorto vaistinėse“, – kalbėjo pašnekovė.

Tokie dozatoriai su nemokamu kremu kurortuose bus visą vasarą.

R. Lipnevičiūtė sako, kad jei ši idėja pasiteisins, dozatorių kiekį būtų galima plėsti ir į kitas vietas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją