Medicinos diagnostikos ir gydymo centro, įsikūrusio V. Grybo g., Vilniuje kraujagyslių chirurgo Nerijaus Bičkausko teigimu, daugelis venų bėdas sieja vien su estetikos trūkumu, tačiau jei liga pažengusi – apie karštas pirtis geriau pamiršti.

Ignoruodami kapiliarų tinkliukus, vėliau - venų mazgelius, rizikuojate susirgti tromboze. Vieniems venose susidarę trombai gali sukelti uždegimą, tačiau prasčiausiu scenarijumi krešuliai gali nukeliauti toli ir net sukelti mirtį.

„Tie mazgeliai ne veltui pasirodo, ne dėl to, kad žmogui būtų negražu, bet kad jis pagaliau kreiptųsi į gydytojus“, - sako N. Bičkauskas.

Tačiau dar įdomiau gydytojas papasakojo, ką reikia žinoti varikozės pacientams, kuriems retkarčiais tenka skraidyti.

„Ilgesni nei trijų valandų skrydžiai yra tikras išbandymas kojoms ir ganėtinai pavojingi. Dar didesnė rizika skrendant daugiau nei 8 val.“, - tarpatlantinių skrydžių mėgėjus perspėjo N. Bičkauskas.

Kaip ruoštis?

„Tai aktualu net neturintiems venų bėdų. Jei skrydis labai ilgas, visiems rekomenduoju skristi su elastinėmis kojinėmis. Net jei jūsų kojos sveikos, po 8 val. jos patins nuo nejudrumo. Žmogui su venų problemomis pirmo ar antro lygio kompresinės kojinės (atitinkamo ilgio) yra būtinos. Taip pat – atsistokite, vaikščiokite po saloną. Būtinas skysčių gėrimas. Galiausiai, gali prireikti ir vaistų, tačiau tai aptarkite su savo gydytoju“, - skaitytojams patarė pašnekovas.

Kelionėje nedėvėkite apspaustų drabužių: džinsų, sijonų, diržų, rūbų su tampriai prigludusiu kaklu. Salone išsiaukite iš batų, kas 20 – 30 minučių ištieskite kojas ir po 20 kartų palankstykite kojų pirštus.

Daugiau apie venų sveikatą, ligų profilaktiką ir skirtingus gydymo būdus – konferencijos vaizdo įraše:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)