Šio renginio metu būsimai dviejų metų kadencijai šios draugijos vadovu - generaliniu direktoriumi - buvo išrinktas Nacionalinio vėžio instituto onkochirurgijos centro vadovas profesorius Narimantas Evaldas Samalavicius. Jis į šią draugiją įstojo 2004 metais, o jau nuo 2006 tapo valdybos nariu, rašoma pranešime spaudai.

Tiek šios draugijos pasauliniai suvažiavimai, tiek ir valdybos bei vadovo rinkimai vyksta kas dvejus metus. Tarptautinė universiteto kolorektinių chirurgų draugija buvo įkurta 1962 metų lapkričio 24 dieną Mechiko mieste Meksikoje. Jos tikslas buvo stimuliuoti kolorektinės chirurgijos progresą pasaulyje, suburiant šia sritimi besidominčius gydytojus iš viso pasaulio, organizuojant plačiausią informacijos sklaidą, mokymą, keitimąsi praktika bei visais technologiniais pasiekimais, organizuojant kartą per dvejus metus vykstančius pasaulinius kongresus. Iki šiandien, tai yra vienintelė šios specialybės draugija, jungianti visus pasaulio gydytojus – kitos draugijos apjungia specialistus daugiau geografiniu principu.

Šios draugijos generaliniam direktoriui keliami itin dideli reikalavimai: būtina didelė chirurginė patirtis, pasauliniu mastu pripažintos mokslinės publikacijos, mokymai šioje srityje įvairiausiuose pasaulio kampeliuose, ilgametė švietėjiška ir mokomoji veikla, ženklūs pasiekimai ir įnašas į šios srities vystymąsi savo šalyje. Džiugu, kad iš visos eilės kandidatų šiemet tinkamiausiu pripažintas Vilniaus Universiteto profesorius Narimantas Evaldas Samalavicius.

„Iš tiesų, vadovauti šiai draugijai yra ypatinga garbė – juk tokios mažos šalies kaip mūsų Lietuva gydytojui tapti pasaulinio masto organizacijos pagrindiniu vadovu yra retas reiškinys. Džiaugiuosi, kad mano sunkus ilgametis darbas buvo taip aukštai įvertintas. Tad per būsimus metus stengsiuosi kiek galima daugiau laiko skirti savo įsipareigojimams taprtautiniu masteliu, o svarbiausia – kuo daugiau naudos suteikti mūsų šalies gydytojams“, - sakė N. E. Samalavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)