Ne vienas juokėsi iki ašarų, kai gruodžio 31-ąją socialinėje erdvėje pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip šventine suknele vilkinti L. Brekke brenda į ledinį karjero vandenį išsimaudyti. O kad efektas būtų dar didesnis, moteris ant galvos užsidėjo karūną.

„Velniop tie metai – linkėjimai nuo karjero vandenų karalienės“, – šmaikštavo L. Brekke.

Moteris sakė ir pati nesitikėjusi, kad šis vaizdo įrašas sulauks tokio ažiotažo ne tik socialiniuose tinkluose. Jį rodė ir LRT televizijos laida „Labas rytas, Lietuva“.

„Atrodo, kad jau nieko nebegali nustebinti, juk dabar besimaudančiųjų eketėse ar lediniame vandenyje – daugybė. Bet ne kiekvienas lenda į vandenį su šventine suknele ir su karūna ant galvos. Feisbuko grupės „Varom į eketę“ nariai net juokavo, kad aš tokiu poelgiu susirinkau visus jų patiktukus“, – smagiai kvatodama „Savaitės ekspresui“ pasakojo Laura.

Beje, tai buvo pirmas kartas, kai ji žiemos metu nusprendė išsimaudyti karjere.

„Prieš metus tokiu pat laiku pirmą kartą ėjau per žarijas. Tuomet ir suvokiau, kad viskas priklauso tik nuo mūsų pačių minčių. Jei įtikini save, kad nėra karšta arba šalta, taip ir jautiesi“, – tikino Laura.

Moteris pasakojo, kad ruošdamasi Naujųjų sutikimui rado savo spintoje dar niekada nevilkėtą suknelę. Kol svarstė, ar ją užsivilkti vakare, prisiminė, kad reikia pavedžioti šunį... O tada jau mintys sekė viena kitą...

„Pagalvojau – o kodėl einant pasivaikščioti su šunimi neužsivilkti tos suknelės? Dar pamačiau dukrų žaislinę karūną... Net nežinau kodėl, bet garsiai pasakiau, kad norėčiau šitaip vilkėdama išsimaudyti netoli namų esančiame karjere. Ir vyras, ir dukros tik nusijuokė, netikėjo, kad aš galiu tai padaryti. Bet kai nuėjome iki karjero ir aš puoliau į vandenį, dukroms jau nebebuvo juokinga. Užtat kiek juoko ir džiaugsmo stebint tokį reginį buvo prie karjero vaikščiojantiems žmonėms“, – pasakojo Laura.

Nors ir oro, ir vandens temperatūra tesiekė 1 laipsnį, pasak jos, vandenyje jokio šalčio nejautė.

„Įbridau, paplaukiau ir išlipau lauk. Va tada ir supratau, kas yra stingdantis šaltis. Suknelė didelė, kaipmat pradėjo traukti šaltį... Bet greitai persirengiau ir grįžome namo. Šį nuotykį prisiminsiu ilgai“, – kalbėjo Laura.

Pasirodo, tai nebuvo tik paskutinės 2020-ųjų dienos nuotykis. Maudynes lediniame karjero vandenyje ji tęsia ir šiais metais. Tiesa, suknelės jau nesivelka ir karūnos nesideda.

„Net ir vilkėdama tradicinį maudymosi kostiumėlį aplinkinių dėmesio sulaukiu nemažai. Žmonės juokais klausia, ar aš namie vandens neturiu. Atkertu, kad atjungė už skolas. Visi smagiai pasijuokiame, ir tos negandos nebeatrodo tokios baisios. Po tokių maudynių galva tuščia, o energijos – milijonas, tad rekomenduoju išbandyti“, – ragino į ruonių gretas netikėtai įsirašiusi virtuvės šefė.