Pirmas Vyriausybėje svarstomas sugriežtinimas – privaloma izoliacija po kontakto su sergančiu žmogumi ne tik nevakcinuotiems asmenims, kaip buvo iki šiol, bet ir vakcinuotiems. Izoliaciją vakcinuotiems asmenims būtų galima nutraukti gavus neigiamą testo rezultatą. PGR testas turėtų būti atliktas ne anksčiau nei 3 dieną po didelės rizikos sąlyčio.

Antras svarstomas sugriežtinimas – įpareigojimas visiems gyventojams dėvėti tik medicinines kaukes ar respiratorius.

Vilnius

Trečias siūlomas sugriežtinimas – galimybių pasas nuo gruodžio 6 dienos turėtų būti taikomas vaikams nuo 12 metų. Šiuo metu galimybių pasas taikomas tik nuo 16 metų.

Galimybių paso galiojimas turėtų būti 7 mėnesiai.

Svarstoma ir apie privalomą profilaktinį testavimą kai kurioms grupėms. Privalomai testuotis turėtų asmenys, dirbantys medicinos, slaugos, globos, švietimo sektoriuose, jei po pilnos vakcinacijos praėjus 180 dienų asmuo nesiskiepija sustiprinančiąja vakcinos doze.

Praėjusią parą nustatyta 1411 naujų COVID-19 atvejų, mirė 17 žmonių, rodo pirmadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

13 mirusiųjų buvo neskiepyti arba paskiepyti nepilnai.

Praėjusią parą 376 žmonės paskiepyti pirmąja vakcinos doze, iš viso paskiepyti 1069 žmonės.

Ligoninėse šiuo metu gydomi 1943 COVID-19 sergantys žmonės, 139 iš jų – reanimacijoje.

Praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyti 125 žmonės.

83 pacientams ligoninėse taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, deguonis papildomai tiekiamas 1642 žmonėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (491)