Siūlymą drausti rūkyti daugiabučių namų balkonuose, terasose, taip pat šalia daugiabučių langų, pro juos ar prie vaikų žaidimų aikštelių įregistravo Seimo nariai Antanas Matulas, Vida Marija Čigriejienė, Kazimieras Kuzminskas ir Alma Monkauskaitė.

Sveikatos apsaugos ministerijos pateiktoje išvadoje, kuriai pritarė Vyriausybė, teigiama, kad draudimo rūkyti balkonuose ar pro langus būtų praktiškai neįmanoma įgyvendinti ne tik dėl komplikacijų užfiksuojant pažeidėją, bet ir dėl jo tapatybės nustatymo - rūkymas neleistinose vietose priskiriamas prie administracinių teisės pažeidimų, o tiriant tokio pobūdžio veikas į privačias patalpas patekti negali nei policijos pareigūnai, nei savivaldybių darbuotojai.

Tuo tarpu siūlymas uždrausti rūkyti ar turėti tabako gaminių asmenims iki 18 metų sulaukė Vyriausybės pritarimo. Nors parduoti tabako gaminius nepilnamečiams draudžiama ir dabar, nuostatos, draudžiančios jiems rūkyti, vis dar nėra.

Palaikymo sulaukė ir Seimo nario Sergejaus Jovaišos pasiūlymas uždrausti rūkyti automobiliuose, jeigu juose yra vaikų. Tuo tarpu to paties parlamentaro noras didinti baudas už rūkymą neleistinose vietose ministrams pasirodė per griežtas. Įstatymo pataisos projekte rūkalius buvo siūloma auklėti nebe 20-50 litų, o 50-200 litų baudomis.

Vyriausybės pateiktos pataisos dar bus svarstomos Seime.