„Tikėkimės, kad tuo metu jau byla pajudės iš mirties taško“, – optimistiškai buvo nusiteikęs bylos nagrinėjimui vadovaujantis teisėjas Pavelas Frolovas.

Teismas anksčiau nei gruodžio 5-ąją bylos negalės pradėti nagrinėti dėl penkiems kaltinamiesiems atstovaujamų advokatų užimtumo. Tuo tarpu trečiadienį posėdis jau antrą kartą iš eilės neįvyko dėl VLK Bendrųjų reikalų skyriaus vadovo Vyto Sinkevičiaus ligos. Dar anksčiau į teismo posėdžius dėl užimtumo kitose bylose negalėjo atvykti visų kaltinamųjų advokatai.

Šioje byloje Vilniaus apygardos prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba kaltinimus yra pareiškę VLK direktoriui Algiui Sasnauskui, Bendrųjų reikalų skyriaus vadovui V. Sinkevičiui, Informacinių technologijų departamento vedėjui Justinui Vyšniauskui, Informacinės sistemos eksploatavimo skyriaus vedėjui Mindaugui Zlatarinskui bei bendrovei „Gelsauga“ ir jos apsaugos ekspertui Robertui Janickui.

„Aš noriu, kad byla būtų kuo greičiau pradėta, baigta, tai atrodo visiškas nesusipratimas, – po trumpo posėdžio žurnalistams sakė VLK direktorius. – Kokia čia kaltė, čia iš viso nežinau, ką darome. Kaltinimai yra iš piršto laužti – buvo pridėta pasiklausymo aparatūra, norėjau suprasti, kas jos pridėjęs“.

A. Sasnauskas įsitikinęs, kad norima su juo susidoroti. „Suinteresuoti gal ir dabar yra – tas, kas rašo... – sakė žurnalistams jis. – Patys supraskite, juk jūs suprantate daugiau negu aš. Juk jums irgi kažkas yra, kad jūs taip aktyviai dalyvaujate posėdžiuose, galbūt kažkas yra sumokėję už tai, kad jūs rašote... Nežinau irgi, kaip čia yra“.

VLK direktorius įtariamas piktnaudžiavęs tarnybine padėtimi, kai jo vadovaujama įstaiga organizavo ir vykdė viešąjį intelektinės saugos paslaugų pirkimą.

VLK vadovas kaltinamas tuo, kad, susitaręs su UAB „Gelsauga“ apsaugos ekspertu, pavedė savo pavaldiniams – VLK Informacinių technologijų departamento direktoriui, šio departamento Informacinės sistemos eksploatavimo skyriaus vedėjui ir VLK Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjui – organizuoti pirkimo procedūras taip, kad būtų sudarytos sąlygos nugalėtoju pripažinti bendrovę „Gelsauga“.

Bendrovės darbuotojas R. Janickas kaltinamas dėl padėjimo piktnaudžiauti, dokumento suklastojimo. Šių nusikalstamų veikų padarymu kaltinimas ir juridinis asmuo – bendrovė „Gelsauga“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)