Alberto Einsteino medicinos koledžo oftalmologijos skyriaus vadovas, gydytojas Roy Chuckas teigia: „Diabetą galima nustatyti pačioje ankstyviausioje stadijoje, kaip ir hipertoniją. Apie tai galima spręsti iš kraujuojančių akių kraujagyslių, ypač jų susijungimo vietose“.

Sergant ksantelazma, ant vokų susidaro riebalinės ataugos. Tačiau jeigu tokių riebalinių darinių yra tik ant vienos akies voko, tai gali reikšti, jog žmogus turi problemų su kraujotaka. Tai akivaizdus įrodymas, jog žmogaus kraujyje pasidėjęs cholesterolio kiekis.

Net ir pjautuvinių ląstelių anemiją gali diagnozuoti okulistas. O pageltę akių baltymai byloja apie kepenų veiklos sutrikimus. Tiesa, gelsvas atspalvis gali susidaryti dėl kraujo išsiliejimo, o tai laikina būsena.
Tinklainės pažeidimai gali būti reto genetinio sutrikimo – Gardnerio sindromo – požymis.

Šiuo sindromu sergantiems pacientams atsiranda daugybė epidermoidinių cistų, pasireiškia įvairios dantų ir žandikaulio vystymosi anomalijos.

Edinburgo universiteto akademikai tvirtina, jog paprasčiausias akies tyrimas gali padėti užkirti kelią ne vienai itin sunkiai ligai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją