NKC darbuotojams atlyginimai padidinti ne per priedus, o per kintamąją dalį, kuri yra svarbi sudedamoji darbo užmokesčio dalis. Tai užtikrina stabilų algų augimą ir tai, kad nuo šiol jiems bus mokami didesni atlyginimai.

Pastaruoju metu NKC aktyviai įsitraukus į vakcinacijos procesus, išaugo visų darbuotojų darbo krūviai. Institucijos suburta mobili ekspertų komanda keliauja per Lietuvą skiepydama gyventojus be išankstinės registracijos nuo koronaviruso (COVID-19).

NKC direktoriaus Daumanto Gutausko teigimu, praėjusiais metais pradėtos, o šiemet vasario 1 d. baigtos struktūrinės įstaigos pertvarkos rezultatai leidžia didinti atlyginimus visiems darbuotojams Lietuvoje.

Daumantas Gutauskas

„Struktūrinių pokyčių naudą jau pajuto ir įstaiga, ir jos darbuotojai. Atsisakėme tik 15 perteklinių pareigybių Lietuvoje, išgryninome funkcijas, per metus sutaupome virš 320 tūkst. eurų, be to, rekordiškai auga kraujo plazmos realizavimas Europos rinkoje, ko iki šiol nėra buvę. Tai – patys geriausi metai per dešimtmetį. Tad natūralu, kad šiuos finansinius išteklius galime skirti visų darbuotojų atlyginimams didinti ir gerinti įstaigos veiklą“, - sako D. Gutauskas.

Jo teigimu, tokių pokyčių įstaigai reikėjo seniai, nes būtina lanksčiai reaguoti į laikmečio realijas, siekiant racionaliau valdyti regioninių kraujo centrų veiklą ir negalime gyventi taip, kaip prieš kelioliką ar daugiau metų.

„Nacionalinį kraujo centrą matau kaip šiuolaikišką, skaidrumo ir atvirumo principais donorams paremtą įstaigą, kuri nenusileis kitiems pažangiems Europos ir pasaulio kraujo centrams. Būtent tokių tikslų ir siekiame su komanda, esame atviri naujovėms, pažangai“, – sako D. Gutauskas.

Tikimasi, kad šie pokyčiai ne tik gerins įstaigos veiklą, bet ir leis lengviau pritraukti profesionalių darbuotojų į NKC Vilniuje bei regionuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)