BPAS teigia, kad moterys, nutraukiančios nėštumą su internete nusipirktomis nelegaliomis tabletėmis, rizikuoja būti patrauktos baudžiamojon atsakomybėn, tačiau daugelis jų apie tai nežino.

Didžiojoje Britanijoje yra nelegalu vartoti šias tabletes, negavus medikų patvirtinimo.

Vaistų ir sveikatos priežiūros produktų reguliavimo agentūros (angl. Medicines and Healthcare products Regulatory Agency; MHRA) duomenys rodo, kad 2016 metais buvo konfiskuotos 375 aborto tabletės, lyginant su vos 5 tabletėmis 2013 metais. Šios tabletės buvo konfiskuotos operacijos „Pangea“ metu.

BPAS, kuri teikia abortus savo klinikose visoje šalyje, ragina šalies vyriausybę dekriminalizuoti abortus.

Organizacija pabrėžė, kad daugelis moterų nežino, jog internete pirkdamos nelegalias aborto tabletes, jos gali būti patrauktos baudžiamojon atsakomybėn ir netgi įkalintos iki gyvos galvos.

BPAS vykdančioji direktorė Ann Furedi teigia, kad moterys, bandančios pasidaryti abortą, yra beviltiškoje padėtyje ir nenusipelnė įkalinimo bausmės iki gyvos galvos. Be to, ji įspėjo, kad padidėjęs informavimas apie aborto tablečių internete prieinamumą lemia didesnį jų vartojančių moterų skaičių.

Aborto dekriminalizaciją palaikanti Didžiosios Britanijos Moterų lygybės partijos (angl. Women‘s Equality Party) lyderė Sophie Walker pareiškė: „Moterų lygybė ir platesnis pasirinkimas priklauso nuo galėjimo kontroliuoti savo kūną. 2017 metais neturėtų būti taip, kad moteris turi kovoti dėl savo reprodukcinių teisių ir prieinamumo prie seksualinės sveikatos priežiūros.“

Gydytojai priduria, kad šios piliulės gali turėti pražūtingą efektą sveikatai, pavyzdžiui, paspartinti kraujo krešulių formavimąsi. Kai Lietuvoje prieš porą metų buvo kilusios diskusijos dėl medikamentinio aborto, specialistai nebuvo labai kategoriški, jei procedūra atliekama ligoninėje. Daugiau apie tąkart išsakytus argumentus skaitykite čia.