Šia muge pradedama IV Tarptautinė kampanija „Vilties Laukai 2017/2018“, kurios iniciatorius Lietuvoje yra Pal. kun. Mykolo Sopočkos hospisas. Ši kampanija skirta paminėti Pasaulinę Hospisų bei Paliatyvios Medicinos dieną, išreikšti sveikųjų ir sergančiųjų vienybę ir palaikymą.

Kampanijos „Vilties laukai“ esmė – atkreipti visuomenės dėmesį į nepagydomai onkologinėmis ligomis sergančiųjų poreikius, ugdyti žmonių sąmoningumą, altruizmą, atvirumą kitų žmonių reikmėms, skleisti hospiso misiją ir idėją bei skatinti žmonių savanorystę.

Mugės metu veiklos žadama daug ir įdomios: bus galima išmokti orientuotis ir nepasiklysti miške, suteikti pirmąją pagalbą nukentėjusiajam, mokytis groti gitara bei išgirsti lenkiškų skautų dainų. Tėveliai, atsivedę vaikus į mugę, galės juos palikti su skautų animatoriais, kurie prižiūrės, žais bei mokys juos įvairių jiems dar nežinomų žaidimų. Mugės metu išalkusiais pasirūpins skautų virtuvė, pažadanti tikrų skanėstų.

Mugės organizatoriai yra Lietuvos Lenkų Harcerių (Skautų) Sąjunga (ZHPnL), kuri tuo pačiu yra ir projekto „Vilties Medis“ organizatoriai. Projekto „Vilties Medis“, kaip ir mugės, tikslas yra padėti surinkti lėšas hospiso vaikų skyriui, kuris bus pastatytas Vilniuje, Rasų gatvėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)