Šis Tarybos sprendimo projektas parengtas vadovaujantis Biudžetinių įstaigų įstatymo 4 str. 6 dalimi, pagal kurią iš Savivaldybės biudžeto išlaikomos biudžetinės įstaigos savininko teisės ir pareigos bei turtas gali būti perduotas valstybės arba kitos savivaldybės nuosavybėn, kai yra atitinkamai vyriausybės ar jos įgaliotos institucijos sutikimas.

Dėl sprendimo perduoti Sveikatos apsaugos ministerijai BĮ Vilniaus priklausomybės ligų centro savininko teises, pareigas ir turimą turtą į Savivaldybę kreipėsi pati SAM.

Nutarime rašoma, jog siekiant užtikrinti asmens sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą apdraustiems ir neapdraustiems privalomuoju sveikatos draudimu asmenims, sergantiems priklausomybe nuo psichoaktyvių medžiagų vartojimo, tikslinga reorganizuoti Vilniaus, Kauno Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio priklausomybės ligų centrus ir įsteigti asmens sveikatos priežiūros biudžetinę įstaigą - Valstybinį Priklausomybės ligų centrą ir jo struktūroje numatyti filialus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje, taip pat ir pagalbą teikiančio personalo mokymo ir kvalifikacijos tobulinimosi centrą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)