Pirmadienį skelbėme, kad daug traumas patyrusių pacientų sulaukta Respublikinėje Šiaulių ligoninėje. Sudėtingos dienos buvo ir Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės darbuotojams.

Kaip skelbiama ligoninės „Facebook“ paskyroje, savaitgalį Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje buvo pasiektas šios žiemos „antirekordas“, pasireiškęs smarkiai išaugusiu pacientų srautu Skubios pagalbos skyriuje.

„Nuo penktadienio į mūsų Skubios pagalbos skyrių kreipėsi 858 pacientai, iš jų kone pusei prireikė gydytojų ortopedų traumatologų pagalbos. Vien sekmadienį registravome 184 įvairias galūnių traumas patyrusius pacientus, o bendrai per savaitgalį dėl lūžių, reikalaujančių neatidėliotinos operacijos, teko hospitalizuoti 49 asmenis. Šalia šių pacientų papildomai į ligoninės priimamąjį atvyko dar 87 pacientai, patyrę galvos ir kaklo traumas – iš jų didžioji dalis (46 asmenys) taip pat kreipėsi sekmadienį. Didžiulis pacientų srautas rekordiškai išaugino ir Radiologijos skyriaus darbo apimtis – per savaitgalį buvo atlikti 802 rentgenografijos ir rentgenologijos tyrimai bei 240 kompiuterinės tomografijos tyrimų“, – rašoma ligoninės „Facebook“ paskyroje..

„Bendra statistika rodo tikrai įtemptą savaitgalį Skubios pagalbos skyriuje dirbusiam personalui – iš viso turėjome beveik 500 pacientų, patyrusių vienokias ar kitokias traumas. Ortopedijos ir traumatologijos centro palatos yra visiškai užpildytos, vietas tenka skolintis iš kitų skyrių. Pacientus, kuriuos reikia hospitalizuoti, guldome ten, kur tik atsiranda laisva lova, – sako Skubios pagalbos skyriaus vedėjas Paulius Uksas. – Matyt, dar ir šiandien teks tvarkytis su savaitgaliniu srautu, nes jau nuo ryto yra eilė laukiančiųjų gydytojo ortopedo traumatologo konsultacijos, o diena dar tik prasidėjo.“

Paulius Uksas

P. Uksas atkreipė dėmesį į ypatingą pacientų grupę – vyresnio amžiaus pacientus, kuriems griuvimas dažnai baigiasi sudėtinga trauma – šlaunikaulio lūžiu. Jiems gydytojas pataria slidžiuoju periodu apskritai nekelti kojos iš namų.

„Esu tikras, kad nieko blogo nenutiks vieną kartą nenuėjus į bažnyčią ar į parduotuvę, ypač tokiu oru, koks buvo savaitgalį, – pataria gydytojas. – Šlaunikaulio lūžis garbingame amžiuje yra labai pavojinga trauma, dažnai besibaigianti ir liūdniausiomis išeitimis, todėl įspėkite savo močiutes ar kitus vyresnius artimuosius apie tokią grėsmę, pagelbėkite jiems atveždami maisto produktų ir pasiūlykite mišių klausytis namie per radiją“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją