Laimei, 2015 metais jis buvo sulaikytas, o 2017 metų rugpjūtį pripažintas kaltu dėl trijų skirtingų sukčiavimo atvejų.

Sumokėjęs 5 mln. užstatą, M. Shkreli išėjo į laisvę, tačiau šis žmogus, kuris viešajame diskurse sulaukia pačių bjauriausių epitetų, nė neketino liautis daręs blogus darbus. Neseniai socialiniame tinkle „Facebook“ jis pasidalino gana absurdišku turiniu.

„Fondas „Clinton Foundation“, bandydamas apginti savo paslaptis, pasirengęs net ir žudyti. Taigi knygos „HRC: State Secrets and the Rebirth of Hillary Clinton“ pristatymo ture pabandykite gauti bent vieną jos plauką. Man reikia įrodymų. Sumokėsiu 5 tūkst. už vieną H. Clinton plauką“, – parašė jis.

Tai išgirdęs teisėjas Kiyo Matsumoto, nurodė M. Shkreli skubiai sugrąžinti už grotų, jo paleidimas už užstatą skubiai atšauktas. Teisėjo sprendimu, jo įrašas socialinėje žiniasklaidoje byloja, kad šis asmuo yra „grėsmė visuomenei“.

M. Shkreli atsiprašė teismo ir patikino nesąs agresyvus žmogus. Esminis jo gynybos teiginys, kad komentarus gina Jungtinių Valstijų žodžio laisvę reglamentuojantys teisės aktai, buvo skubiai atmesti.

Jo advokatas pareiškė, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas socialinėje žiniasklaidoje yra pasakęs kur kas baisesnių dalykų, tačiau į kalėjimą niekas jo neįkišo, tad kodėl M. Shkreli turėtų už savo žodžius mokėti tokią didelę kainą.

„Jis neturi manęs atsiprašyti. Jis turi atsiprašyti visos valstybės, slaptųjų tarnybų ir, be jokių abejonių, pačios Hillary Clinton“, – žurnalistams pareiškė teisėjas K. Matsumoto.

Iš viso kaltinimai sukčiavimu M. Shkreli gali užtraukti iki 20 metų laisvės atėmimo bausmę.

Po to, kai buvo dirbtinai sukeltos minėtųjų vaistų kainos, į M. Shkreli duris pasibeldė FTB pareigūnai, tiriantys investicinio sukčiavimo atvejį.

Tai reiškia, kad minėtasis asmuo klaidino investuotojus, teikdamas jiems netikrą informaciją. Galiausiai jam pateikti kaltinimai sukčiavimu ir bandymu sukčiauti.

Bylos nagrinėjimo pradžia teisme užtruko žymiai ilgiau nei buvo galima tikėtis, nes buvo labai sunku rasti prisiekusiųjų, kurie būtų nešališki. Vienas iš jų M. Shkreli įvardijo kaip „labiausiai nekenčiamą žmogų visose Jungtinėse Valstijose“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)