Ministras Aurelijus Veryga priminė, kad kol kas sergamumas, skaičiuojant procentais, itin smarkiai neauga.

Taip pat ministras paminėjo, kad yra svarstoma, kaip Velykų savaitgalį bus ribojamas judėjimas tarp miestų. Šiam tikslui tikriausiai bus pasitelkta policija bei kariuomenė. A. Veryga ragino gyventojus nevažiuoti į kitus miestus aplankyti artimųjų, o likti ten, kur gyvena nuolat.

Pasak SAM vadovo, koronaviruso protrūkis gali labai greitai vėl padidėti, jei žmonės nebesilaikys karantino sąlygų.

„Ne visus susirgimus mes žinome, kai kurie gali būti ir be simptomų. Dėl to ir yra įvedamas karantinas, kad žmonės turėtų kuo mažiau kontaktų“, – sakė A. Veryga.

Ministro teigimu, antradienį registruotos pataisos, dėl kurių atlyginimą būtų galima padidinti ne tik medikams, bet ir rezidentams. Jiems atlyginimai būtų pakelti 15 proc.

„Matau publikacijas, kur sakoma, kad ne viskas dar pasiekė medikus. Tai ir negalėjo pasiekti, tai yra 2 tūkstančiai kubinių metrų priemonių, tonomis sveriančių. Lėktuvas negali visko atskraidinti. Dalis matyt atvyks žemės transportu, užtruks apie savaitę“, – kalbėjo ministras.

Pastarąją savaitę intensyviai kalbama apie karantino švelninimą. Pasak ministro, yra diskutuojama, kokias sąlygas turėtų atitikti paslaugų teikėjai arba verslai, kad vėl galėtų pradėti savo darbą.

„Supraskime, kad net ir atlaisvinus kažkokį paslaugų tiekimą, pradžioje tikrai jokių susibūrimų neplanuoja leisti. Paskutinis dalykas, kuris bus leistas, tai visokios šventės ir pramogos. Pirmiausias dalykas, ką gyventojams reikia pagal galimybes atlaisvinti, tai tą, ko iš tiesų reikia kiekvieną dieną. Kažkokios prekės, paslaugos. Bet tikrai ne pramogos, šventės, tai bus paskutinis dalykas“, – sakė A. Veryga.

Balandžio 7 d. 7.00 val. duomenimis:

  • Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų: 880
  • Per vakar dieną patvirtinta naujų ligos atvejų: 37
  • Mirusiųjų nuo koronaviruso skaičius: 15
  • Pasveikusiųjų skaičius: 7
  • Per vakar dieną ištirta: 2208
  • Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 27807
  • NVSC duomenis pateikusių asmenų skaičius: 74887 (2020-03-20)
  • Paveiktomis teritorijomis laikomos visos šalys
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (390)