„Aš pasakysiu, kas atsitiko, kai tokia tvarka buvo nustatyta. Žmonės, kurie yra nusiteikę prieš skiepus, kuriems trūksta informacijos ir kurie norėjo neskiepyti savo vaikų, susibūrė į uždaras grupes, pradėjo steigti savo darželius, pradėjo izoliuotis. Tai reiškia, kad jau vienoje vietoje pradėjo burtis tie, kurie yra neskiepyti. Ten infekcijoms plisti yra dar didesnis pavojus. Tai toks imperatyvas neleidžiant vaiko atvesti į vadinamąjį valstybinį ar savivaldybės darželį neišsprendė problemos. Juo labiau, kad didžiuosiuose miestuose, kur dabar ir plinta tymai, tų darželių ir trūksta. Tai dar didesnė paskata toms bendruomenėms izoliuotis ir burtis kažkur“, - ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė A. Veryga.

Jis taip pat priminė, kad pagal teismo sprendimą, ministras savo potvarkiu negali uždrausti į ugdymo įstaigas priimti neskiepytų vaikų.

„Mano buvęs kolega Vytenis Andriukaitis buvo tokį sprendimą priėmęs. Teismas priėmė sprendimą, kad ministras negali tokios tvarkos nustatyti. Tą reikėtų įtvirtinti įstatymu“, - sakė A. Veryga.

Pasak ministro, nuo tymų vaikus skiepyti būtina ir vakcinos tam yra pakankamai. Suaugusiems žmonėms vakcinos esą yra ribotas kiekis. Prioritetas teikiamas kontaktą su sergančiais asmenimis turintiems žmonėms, pirmiausia - medikams.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, iki trečiadienio vakaro buvo registruoti 202 tymais susirgę asmenys iš jų - 51 vaikas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (492)