„Vyriausybė trečiadienį svarstys tolimesnius terminus. Aš už Vyriausybę negaliu kalbėt ir, kol sprendimai nepriimti, tikrai neturiu ką komentuoti“, – sakė A. Veryga.

„Bet, kaip esu minėjęs anksčiau, žodžio „karantinas“ nereikėtų bijoti. Mes ir dabar gyvename karantino sąlygomis, bet vis daugiau ir daugiau viešo gyvenimo ir laisvalaikio erdvių tampa prieinamos žmonėms. Aišku, karantinas būtinas tam, kad mes galėtume valdyti infekciją, kurią iki šiol sekėsi valdyti gerai, – teigė ministras.

– Jeigu atšauksime, mes visų tų įrankių nebeturėsime ir nebegalėsime daugybės priemonių nei priimti, nei laikytis. Tai pats karantinas, manau, bus tęsiamas, o dėl terminų galėsime pasakyti, kai Vyriausybė apsispręs.“

Ministras sakė, kad trečiadienį bus siūloma karantiną tęsti.

„Manau, kad siūlomas bus tradicinis terminas – vėl dviem savaitėms“, – sakė A. Veryga.

Jis teigė, jei infekcijos atvejų daugės, neatmetama galimybė, kad priemonės vėl gali griežtėti.

Ministras kol kas negali atsakyti, kiek dar teks viešumoje nešioti apsaugines kaukes. Pasak jo, tai priklausys nuo daug veiksnių, pavyzdžiui, nuo žmonių elgesio ir pan.

Ministras informavo apie kitus galimus karantino švelninimo etapus.

„Daugiausia kalbama apie judėjimą per sienas. <...> Tikriausiai girdėjote, kad kalbasi Baltijos šalių premjerai, ir greičiausiai gal šiandien arba rytoj bandysime susiorganizuoti pokalbį su Baltijos šalių sveikatos apsaugos ministrais, kad aptartume tam tikras sinchronizavimo priemones, – sakė ministras. – Tai yra pagrindinės priemonės, apie kurias dabar daugiausiai kalbama. <...> O kokios jos bus, kaip bus apsispręsta, priklausys nuo daugelio aplinkybių.“

Ministro buvo paklausta, kokiems verslams artimiausiu metu numatomos švelnesnės karantino sąlygos.

„Kalbama apie pačias įvairiausias paslaugas, taip pat – ir grožio paslaugas, kurių spektras galėtų plėstis, apie tam tikrus sporto užsiėmimus ir pan. Tai, kas po truputį yra atlaisvinama, tik galėtų būti atlaisvinama dar plačiau, įtraukiant tam tikras naujas veiklas, kurios iki šiol buvo suvaržytos“, – sakė A. Veryga.

Paklausus, kaip vėl leidus keliauti Lietuvoje bus užtikrinama, kad keliautojai laikysis izoliacijos sąlygų, A. Veryga atsakė, kad tvarka bus tokia pati, kaip ir anksčiau.

„Nebent jei su šalimis, kurios turi panašią situaciją, tai yra Latvija ir Estija, susitarsime dėl bendrų sąlygų keliaujant tarp tų šalių, gali būti, kad ir nereikės tokių griežtų sąlygų laikytis. Bet tai – teoriniai pasvarstymai. O, kalbant apie visas kitas šalis, karantino bus privaloma laikytis“, – sakė ministras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (604)