„Po intensyvaus šešių dienų gydymo Kauno klinikose sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga šiandien ryte išleistas namo. Jo sveikatos būklė stabilizavosi, o sudėtinga situacija – jau praeityje. Tačiau gydymas – dar nebaigtas“, – BNS sakė ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Anot jos, ministras pats automobiliu iš ligoninės parvyko namo į Kauno rajoną. Šią savaitę darbe jis dar nepasirodys – nedarbingumas jam tęsiasi iki šios savaitės pabaigos.

„Jei po paskirto ambulatorinio gydymo viskas bus gerai ir medikai neįžvelgs grėsmės sveikatai, nebus požymių, kad gali „atkristi“, ministras kitą savaitę turėtų pasirodyti darbe“, – teigė patarėja.

A. Veryga į medikus kreipėsi praėjusį trečiadienį, kai kasmetinė ministrą kamuojanti alergija žiedadulkėms peraugo į virusinę infekciją, kuri komplikavosi į plaučių uždegimą.

Pranešama, kad ministras sirgo ne tymais, tačiau medikams nepavyko tiksliai nustatyti, kokia tiksliai virusinė infekcija užpuolė ministrą.

Gulėjo vienvietėje palatoje

„Visą šį laiką Ministras gulėjo vienvietėje palatoje. Tuo metu, kai jis buvo guldomas, Pulmonologijos skyriuje tai buvo vienintelė likusi laisva palata ir ji buvo mokama. Išvykdamas iš ligoninės ministras užsimokėjo už palatą, pagal gydymo įstaigos nustatytus įkainius, t.y. iš viso 174 Eur su PVM, t.y. pirmos 3 paros po 35 Eur, vėliau po 23 Eur už kiekvieną parą, – komentavo ministro patarėja.

– Ministras dėkoja Kauno klinikų medikams už profesionalumą. Jo teigimu, Lietuvos medicina yra aukšto lygio, o mūsų šalies medikai drąsiai gali lygiuotis į stipriausių pasaulio šalių medikus. Tad labai svarbu jais tikėti ir pasitikėti, laikytis jų nurodymų bei skiriamo gydymo. Tai jis ragina daryti ir visus Lietuvos žmones, ypač kalbant apie skiepus, kurie yra vienintelė veiksminga priemonė, pagrįsta mokslu ir medicina, apsauganti nuo įvairių susirgimų ir ligų.

Be to, ministras sako, kad labai svarbu prasidėjus rimtesniems negalavimams – nedelsti ir laiku kreiptis į medikus, kad jie galėtų paskirti reikiamą gydymą."

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (283)