Biofizikas ir kompiuterių mokslininkas Samuelis Cho teigia, kad tokie vėžio ląstelių vaizdai gali padėti išrasti naujus vėžio gydymo metodus, o be vaizdo žaidimų tobulėjimo to nebūtų įmanoma padaryti.

S. Cho ir jo kolegos iš Merilendo bei Džedziango universitetų savo darbų rezultatus, paremtus vaizdo plokščių naudojimu, paskelbė chemijos žurnale „Journal of the American Chemical Society“.

Pasitelkęs kokybišką vaizdą, S. Cho su savo kolegomis sukūrė RNR molekulės, įeinančios į fermento telomerazės sudėtį, imitaciją. Šis fermentas aptinkamas tik vėžinėse ląstelėse. Jis priduria mažytes molekules prie DNR chromosomų galų, neleisdamas vėžinei ląstelei žūti. Kitaip tariant, turėdamos šį fermentą, vėžio ląstelės gali nuolat atsinaujinti. Tai reiškia, kad vėžys vystosi toliau.

„Be šių vaizdo plokščių nebūčiau galėjęs sukurti šių imitacijų“, - paaiškino S. Cho.

Vaizdo žaidimų technologijas galima panaudoti ne tik vėžio tyrimams, bet ir kitų ligų vaistams išrasti, pridūrė jis.

Šiuo metu mokslininkas tyrinėja specifines ribosomas, kurios aptinkamos tik bakterijose. Ribosomų funkcija yra sintezuoti ląstelėje baltymus. Jis tikisi, kad šie tyrimai padės išrasti efektyvesnius antibiotikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją