Išsiimti GP eina į skirtingų tinklų vaistines

GP išsiimti šalyje jau galima keliose skirtingose įstaigose, praėjusią savaitę prie iniciatyvos prisijungė ir vaistinių tinklai. Kai kurie gyventojai klaidingai suprato, kad GP reikia išsiimti iš skirtingų vaistinių tinklų, tačiau vaistininkai akcentuoja, kad visose įstaigose, kuriose suteikiama ši paslauga, išduodamas tas pats GP, t.y., dokumentą išsiimti užtenka tik vienoje įstaigoje.

Nežino, kur panaudos GP

Vaistininkai sako, kad gyventojai aktyviai ateina išsiimti GP, tačiau nežino, kur galės jį panaudoti. Kaip informuoja Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), nuo rugsėjo 13 d. visos kontaktinės paslaugos teikiamos ir ūkinės veiklos vykdomos bei renginiai organizuojami (išskyrus nustatytas išimtis) tik asmenims, kurie atitinka GP kriterijus. Veikloms, kurioms galioja reikalavimas turėti GP, kaukių dėvėjimas ir atstumų laikymasis išlieka rekomendaciniai. Turint GP, galima lankytis maitinimo įstaigų viduje, naudotis laisvalaikio, grožio paslaugomis, dalyvauti renginiuose, eiti į sporto klubą, baseiną ir kt.

Stebisi, kad paslauga nemokama

„Camelia“ vaistinė

Lietuvos gyventojams išsiimti GP pasą nieko nekainuoja – dokumento išdavimas vaistinėse yra nemokamas, visas išlaidas padengia vaistinė. Vaistininkai sako, kad gyventojai dėl to neretai maloniai nustemba.

Nustemba dėl GP formos

Vaistininkai sako, kad kartais pacientai nustemba pamatę, kaip iš tiesų atrodo GP. Kartais tikimasi, kad bus išduodama kortelė ar knygelė, tačiau GP yra atspausdinamas ant A4 formato popieriaus lapo. Jame – QR kodas, kuris reikalinga nuskanuoti tikrinant GP.

Nori išsiimti ES Skaitmeninį COVID pažymėjimą

Vaistininkai sako, kad gyventojai domisi ir kaip išsiimti ES skaitmeninį COVID pažymėjimą dėl keliavimo į užsienį. Deja, tačiau tokios paslaugos vaistinės neteikia. Šį dokumentą galima išsiimti prisijungus prie e.sveikatos. GP galioja tik Lietuvoje.

Greitai ir paprastai, patogiai

Absoliuti dauguma tinklo vaistininkų pabrėžia, kad klientai džiaugiasi, jog GP išsiėmimas vaistinėje užtrunka vos kelias minutes. Tereikia vaistinės darbuotojui pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir po kelių akimirkų popierinis GP jau jūsų rankose. Jei norite dokumentą išimti artimajam, į vaistinę reikia atsinešti jo asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir raštišką sutikimą.

Pagal Registrų centro duomenis, iki pirmadienio vakaro iš vaistinių atsiimta daugiau nei 80 tūkstančių GP.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)