Tad vaistai, kuriuos nuo sausio mėnesio bus galima įsigyti prekybos centruose, degalinėse ir kitose mažmeninės prekybos vietose, negalės būti brangesni nei vaistinėse. Tai reiškia, kad visiems verslo subjektams, norintiems prekiauti vaistais, galios vienodi reikalavimai.

Kaip rodo praktika, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, neretai verslo subjektai, siekdami pelno, savo parduodamoms prekėms taiko įvairius antkainius, todėl tos pačios prekės skirtingose prekybos vietose gali kainuoti nevienodai.

„Taip siekiame užtikrinti, kad prekiaujantieji vaistais nesipelnytų gyventojų sąskaita ir dirbtinai neaugintų jų kainų. Ypač tai aktualu mažmeninės prekybos vietoms, kurie nuo kitų metų galės parduoti tam tikrus vaistus. Tai reiškia, kad šiose prekybos vietose parduodamų vaistų kainos negalės viršyti nustatytų ribų. Tokie pat reikalavimai galioja ir vaistinėms, kurios privalo neperžengti nustatytų ribų formuojant vaisto kainą“, - sako ministras A. Veryga.

Jo nuomone, tai leis užtikrinti, jog parduotuvių savininkai negalėtų manipuliuoti ir didinti vaistų kainų, kai artimiausia vaistinė yra toli arba gyventojai nori greičiau įsigyti reikiamą vaistą. Be to, tai padės užtikrinti konkurenciją, nes parduotuvės ir vaistinės turės vienodą vaistų kainų sudarymo tvarką.

SAM primena, kad parduotuvėse bus leidžiama prekiauti tik tam tikrais nereceptiniais vaistais, įrašytais į Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) tvirtinamą sąrašą. Tuo tarpu kiti vaistai ir toliau bus pardavinėjami tik vaistinėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)