Vidutinius ir stiprius menstruacijų skausmus jutusios moterys, kurios vartojo šį vaistą kaip pesarą, pripažino, kad skausmas iš tikrųjų atlėgo, rašo dailymail.co.uk. 

Taip įvyko dėl to, kad vaistas suaktyvino kraujotaką pilvo srityje, tvirtina amerikiečių mokslininkai.  

Sildenafilis padidina organizme audinius atpalaiduojančių medžiagų kiekį, todėl pagerėja kraujotaka. 

Šio vaisto poveikis erekcijos funkcijai buvo pastebėtas atsitiktinai – iš pradžių jis buvo kuriamas tam, kad pagerintų kraujo pritekėjimą į širdį nuo anginos kenčiantiems žmonėms.    

Naujosios studijos mokslininkai iš Penno medicinos koledžo teigia, kad vienos populiariausių priemonių nuo menstruacijų skausmų – nesteroidiniai priešuždegiminiai vaistai, pavyzdžiui, ibuprofenas, - padeda ne visoms moterims.      

Jeigu jie vartojami dažnai, o taip būna, jeigu skausmai kankina per kiekvienas menstruacijas, minėti vaistai gali sukelti skrandžio opas ir inkstų nepakankamumą.

Ankstesni tyrimai jau analizavo sildenafilio poveikį moterims, kurios gerdavo jį nuo menstruacijų skausmų, tačiau preperatas sukeldavo joms galvos skausmus.  

Tačiau kai šis vaistas buvo vartojamas kaip vaginalinis pesaras (barjerinė kontracepcijos priemonė), tokie šalutiniai efektai kaip galvos skausmai nepasireikšdavo. 

Naujausiame tyrime dalyvavo 25 moterys nuo 18 iki 35 metų amžiaus, kurios jusdavo vidutinio stiprumo ir stiprius menstruacijų skausmus. Vienoms moterims buvo duodama sildenafilio, kitoms – placebo. 

Per kitas keturias valandas pacientės turėjo įvertinti savo skausmą. Jos nurodė, kad sildenafilio pesaras numalšino skausmą be jokio pašalinio poveikio.  

„Jeigu tyrimai ateityje patvirtins šiuos rezultatus, sildenafilis galės tapti vienu iš variantų tokioms pacientėms“, - sakė akušerijos ir ginekologijos profesorius Richardas Legro iš Penno universiteto.  

Jis pridūrė, kad naujo medikamento poreikis yra pateisinamas, nes menstruacijų skausmus kažkuriuo gyvenimo momentu patiria dauguma moterų.  Tyrimo rezultatai buvo paskelbti žurnale „Human Reproduction“.

Ankstesni tyrimai taip pat yra parodę, kad šis vaistas pilvo skausmus numalšina ir vyrams.
Tokius skausmus patiria iki 50 proc. vyrų. Jie kelia diskomfortą apatinėje nugaros dalyje ir kirkšnyse. 

Vašingtono universiteto tyrimas parodė, kad sildenafilis praplėtė pilvo srities kraujagysles ir pagerino kraujotaką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)