Kai moteris pradėjo valgyti mėsą, sėkmingai išnešiojusi pagimdė trynukus, praneša telegraph.co.uk.

34 metų britė Laura Dixon su savo vyru Timu dešimt metų bandė susilaukti vaikų. Po dviejų nesėkmingų dirbtinio apvaisinimo procedūrų moteriai pagaliau pavyko pastoti, tačiau ir tada medikai įspėjo apie didelę persileidimo bei priešlaikinio gimdymo riziką.

Visą gyvenimą vegetare buvusi L. Dixon nusprendė tikimybę išnešioti kūdikius padidinti pereidama prie kitokios mitybos – kad padidėtų baltymų kiekis, ji ėmė valgyti vištieną, kumpį ir kasdien suvalgydavo didelę pusryčių porciją. Taip moteris išnešiojo mažylius iki 35 savaičių.

„Per persileidimą praradusi vieną kūdikį, maniau, kad niekada nepajėgsiu išnešioti trijų, - pasakoja moteris. - Tačiau tada pradėjo kamuoti alkis ir, nors niekada nevalgiau mėsos, aš jos panorau. Valgiau maždaug šešis kartus per dieną“.

„Dabar visa tai atrodo tarsi aptemimas. Tik prisimenu, kad tas noras buvo toks stiprus, kad pabusdavau naktį ir priversdavau vyrą eiti ir atnešti mano „McDonalds“ porciją.

Keletą kartų mano vyrui su manimi teko eiti vištienos ir bulvyčių į „Nandos“, - toliau pasakoja L. Dixon.

„Neabejoju, kad mėsos valgymas padėjo man gauti visus tuos baltymus, kurių reikia nėštumo metu. Manau, tai galėtų būti viena priežasčių, kodėl man pavyko visus tris išnešioti beveik visą nėštumą“, - įsitikinusi laiminga mama.

Didžiosios Britanijos Sveikatos apsaugos ministerija rekomenduoja nėščioms moterims, kurios nevalgo kiaušinių, mėsos ar žuvies, būtiną geležies ir vitamino B12 kiekį pasisavinti iš kitų maisto produktų – tik taip galima užtikrinti gerą sveikata nėštumo metu.

Perėjusi prie daug baltymų turinčios mitybos plano L. Dixon priaugo trisdešimt kilogramų.

Laura ir Timas ilgai bandė susilaukti vaikų, tačiau visos pastangos buvo nesėkmingos. Medikai moteriai diagnozavo endometriozę bei policistinių kiaušidžių sindromą ir teigė, jog tai neleis jai pastoti. Pora nusprendė išmėginti dirbtinį apvaisinimą. Moteriai atliktos dvi laparoskopijos operacijos, tačiau abi buvo nesėkmingos.

Per pirmąjį ciklą dirbtinis apvaisinimas nepavyko, jos kiaušidės pavojingai patino, todėl gydymo teko atsisakyti. Per antrąjį ciklą, panaudojus užšaldytus kiaušinėlius, jai pavyko pastoti, tačiau po aštuonių savaičių įvyko persileidimas.

Trečiojo mėginimo metu jai diagnozuotas kiaušidžių perstimuliavimo sindromas, tačiau moteris nusprendė pati prisiimti riziką ir išsaugoti nėštumą.

Per 33-ąjį Lauros gimtadienį būsimieji tėvai pirmą kartą išgirdo savo trijų mažylių širdelių plakimą, o per 33-ąjį Timo gimtadienį gydytojai pasakė, kad jie susilauks identiškų berniukų ir mergaitės.

Visi trys vaikai atlikus Cezario pjūvį gimė vienas po kito minutės intervalais. Maxas svėrė 1,7 kilogramo, Masonas – 2,38, o Mia – 2,3 kilogramo. Trynukai, kuriems dabar metai ir du mėnesiai, į namus buvo išleisti po gimdymo praėjus vos dviem savaitėms.

Asmenine sekretore dirbanti L. Dixon iš Esekso grafystės po gimdymo vėl grįžo prie vegetariškos mitybos.