Kaip skelbia „Reuters“, tai yra pirmieji duomenys apie „AstraZenecos“ vaisto „Evusheld“ poveikį omikron varianto „pusbroliams“ po pastarojo pasaulinio atvejų padidėjimo. Anglų ir švedų vaistų gamintoja gruodį pranešė, kad kito laboratorinio tyrimo metu nustatyta, jog „Evusheld“ išlaikė neutralizuojantį poveikį prieš omikron.

Naujausio Vašingtono universiteto (JAV) tyrimo duomenys parodė, kad terapija sumažino viruso kiekį, aptiktą visų tirtų omikron subvariantu užkrėstų pelių plaučių mėginiuose, nurodė „AstraZeneca“. Tiesa, tyrimas dar turi būti recenzuotas

„Evusheld“ buvo išbandytas su omikron subvariantais BA.1, BA.1.1 ir BA.2. Tyrimo metu taip pat buvo įrodyta, kad jis mažina plaučių uždegimą – kritinį simptomą, sergant sunkiomis COVID-19 infekcijomis.

„Išvados dar labiau patvirtina „Evusheld“, kaip potencialią svarbią galimybę, padedančią apsaugoti pažeidžiamus pacientus, pvz., kurių nusilpę imunitetai, kuriems gresia prastos išeitys, jei užsikrės COVID-19“, – komentavo „AstraZenecos“ Vėlyvojo vystymosi, vakcinų ir imuninės terapijos vadovas Johnas Perezas.

„Evusheld“

Praėjusią savaitę Pasaulio sveikatos organizacija pranešė, kad skaičiai, rodantys pasaulinį COVID-19 atvejų padidėjimą, gali reikšti daug didesnę problemą, nes omikron ir jos BA.2 variantai išplito, švelninant apribojimus ir testavimą.

Tyrimų metu buvo nustatyta, kad „Evusheld“ sumažina simptominio COVID-19 išsivystymo riziką 77 proc., praėjusią savaitę pranešė Didžiosios Britanijos vaistų reguliavimo institucija, patvirtinusi terapiją, skirtą infekcijų prevencijai suaugusiems, kurių imuninis atsakas yra silpnas.

Taip pat buvo įrodyta, kad „Evusheld“ gelbsti gyvybes ir apsaugo nuo ligos progresavimo, kai vartojamas per savaitę nuo pirmųjų simptomų pasirodymo.

Vakcinos paremtos nepažeista imunine sistema, kad sukurtų tikslinius antikūnus ir su infekcijomis kovojančias ląsteles, o „Evusheld“ sudėtyje yra laboratorijoje pagamintų antikūnų, sukurtų išlikti organizme mėnesius, kad sulaikytų virusą infekcijos atveju.

Šiuo metu minėta terapija peržiūrima Europoje. Ji jau buvo patvirtinta Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės