Kaip rašo DELFI.ee, dėl pasikeitusio gyvenimo būdo padaugėjo mirčių nuo tokių ligų. Pastaruoju metu vadinamosios tyliosios žudikės nusinešė tūkstančius gyvybių. Dauguma simptomų ankstyvoje stadijoje visiškai nežymūs, taigi vyresnėms nei 40 m. moterims labai svarbu reguliariai tikrintis sveikatą. Skaitytojų dėmesiui – 10 pavojingiausių, tyliai moteris žudančių ligų.

Širdies ligos

Tylomis žudančių ligų sąraše pirmą vietą užima širdies ligos. Visame pasaulyje nuo jų miršta daugiau žmonių, nei nuo visų kitų ligų kartu. Širdies ligomis dažniau serga vyrai, bet jos – dažniausia moterų mirties priežastis, ypatingai vyresnių nei 50 m.

Kaip rodo tyrimai, moterys įsitikinusios, kad turi daug pranašumų, lyginant su vyrais. O iš tiesų vyresnėms nei 50 m. moterų širdies smūgio, insulto ar išeminės širdies ligos grėsmė lygiai tokia pati, kaip ir vyrams. Nuo 50 m. moterims padidėja rizika mirti nuo širdies ligos.

Didžiausia grėsmė tiems, kieno šeimoje buvo sirgusių širdies ligomis. Dažnai žmogus per vėlai suvokia problemą. Dauguma sužino, kad serga širdies liga tada, kai ji jau būna įsisenėjusi, pasiekusi rimtą stadiją, tad gydytojams tenka nelengva užduotis. Dažnai apie ligą sužinoma tada, kai žmogus jau patyrė insultą ar širdies smūgį. Širdies ligomis sergančios moterys jaučia didžiulį nuovargį, dusulį, joms svaigsta galva, pykina, jos vemia, stipriai prakaituoja, skauda kaklo, menčių ir nugaros viršaus srityje, diegia pilvą.

Kai moterims diagnozuojama širdies liga ar širdies smūgis, gydoma kitokiais preparatais, nei vyrai. Kartais neapsieinama be operacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)