Netrukus ketverių sulauksiantis Dexteris jau kelis kartus buvo patyręs lūžių. Jam, be kita ko, buvo lūžęs nykštys, vėliau ranka, o prieš tris savaites lūžo kairės pėdos kaulas. Anksčiau šiais metais per šokių pamoką darželyje mokytoja grojo dainą apie abėcėlę, ir Dexteris labai entuziastingai šokinėjo.

Staiga jis nebegalėjo atsistoti. Nebuvo jokių ašarų, riksmų ir agonijos, tačiau vėliau buvo nustatyta, kad jam lūžo blauzdikaulis.

„Paskambino iš jo darželio, ir aš ten nuskubėjau visą kelią verkdama, – pasakojo šeimos gydytoja dirbanti Dexterio mama Lindsay. – Galvojau, kad Dexteris bus nusiminęs, tačiau žmonių apsuptas jis greitosios gydytojo klausinėjo, kas buvo jo krepšyje.“

„Labas, mamyte!“ – tepasakė jis, kai mama prie jo atsiklaupė. Jis susilaužė blauzdikaulį, tačiau jam nereikėjo jokių nuskausminamųjų. Jie atstatė kaulą į vietą ir sugipsavo koją. „O Dexteris tik norėjo ledinuko“, – pasakojo jo mama.

Mokslininkai sako, kad tikimybė, jog vaikui išsivystys toks genetinis sutrikimas kaip Dexterio, yra viena iš 125 mln. Ir abu tėvai turi būti defektyvaus geno nešiotojais.

34 metų Lindsay ir jos 35 metų inžinierius vyras Tomas pirmą kartą pastebėjo, kad Dexteriui kažkas ne taip, kai jam buvo keturi mėnesiai. Jam kalėsi dantukai, ir jis liežuviu vedžiojo per dantis tol, kol tas imdavo kraujuoti. Vėliau jis išsirovė tris dantis ir daugybę kartų susipjaustė, apsibrozdino ir susimušė.

Pats vaikas stebėdavosi, kodėl tėvai taip puola prie jo, kai jis pargriūna.

Praėjusią vasarą Dexteris sau patenkintas pliuškenosi vaikiškame baseinėlyje, kai jo mažesnė pusseserė įmerkė kojos pirštą į vandenį ir suriko, koks jis šaltas. Tik tuomet visi namiškiai suvokė, kad Dexteris maudosi tokiame šaltame vandenyje, jog jį galėjo ištikti hipotermija. Vėliau prireikė 18 mėnesių tyrimų, kol jam galiausiai buvo diagnozuotas šis itin retas genetinis sutrikimas.

„Žmonės mano, kad Dexteris yra superherojus. Tačiau jis yra labai trapus. Vieną dieną jam gali išsivystyti apendicitas, o mes to net nežinosime, nes jam neskaudės“, – sakė berniuko mama.

Šeimai teko persikraustyti į saugesnius namus ir sukurti sūnui kiek įmanoma saugesnę aplinką.

Berniuko mama tikisi, kad užaugęs jis mokės prisitaikyti ir pasirūpinti savimi, tačiau „iki tol dar laukia daug susižeidimų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)