„Jau treti metai Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Farmacijos fakulteto bendruomenė kartu su žurnalo „Farmacija ir laikas“ kolektyvu organizuoja ir prisiima atsakomybę išrinkti geriausią Lietuvos vaistininką, - kalbėjo LSMU Farmacijos fakulteto dekanė prof. Ramunė Morkūnienė. - Linkiu visiems Lietuvos vaistininkams būti aktyviems ir dalyvauti šių metų rinkimuose, o Farmacijos fakulteto bendruomenės vardu sveikinu visus kolegas ir su Tarptautine vaistininkų diena, kurios šių metų šūkis „Keičiant pasaulio sveikatą“ yra tarsi nauja pradžia, renkant 2020 metų geriausią Lietuvos vaistininką“.

Žurnalo „Farmacija ir laikas“ vyriausioji redaktorė, LSMU Farmacijos fakulteto prof. dr. Loreta Kubilienė pažymėjo, jog rinkimuose dalyvauti ir tapti nugalėtojais turi galimybę bet kuris Lietuvos vaistininkas, nes šis konkursas pasižymi ypatingu skaidrumu ir sąžiningumu. Kitaip sakant, geriausius vaistininkus įvardija, pretendentus tapti nugalėtojais siūlo patys jų kolegos, vaistinių darbuotojai, geriausiai vieni kitus pažįstantys, žinantys apie kiekvieno kvalifikaciją, gebėjimus, profesinės etikos laikymąsi, puoselėjamas vertybes, bendravimo su vaistinės klientais meną ir pan.

Ji pabrėžė, kad šių metų rinkimuose didžiausias dėmesys, vertinant pretendentus, bus kreipiamas į vaistininko – lyderio kompetencijas. Kodėl buvo pasirinktas toks kriterijus? Nes šie metai esą dar kartą įrodė, kokie svarbūs visuomenėje yra vaistininkai, kurie, susidarius sudėtingai situacijai dėl koronaviruso plitimo, tapo kone vieninteliais sveikatinimo speecialistais, iš kurių gyventojai galėjo gauti profesionalią konsultaciją, sveikatos patarimų, įsigyti vaistų.

Tarptautinės vaistininko dienos ir prasidedančių geriausio vaistininko rinkimų proga šalies vaistininkams sveikinimą atsiuntė ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis.

„Jūsų kasdienis atsakingas darbas žmonių sveikatos labui vertas visų mūsų pagarbos ir padėkos. Šie metai pareikalavo Jūsų ypatingo atsidavimo ir kantrybės padedant išsaugoti svarbiausią žmogaus turtą – sveikatą. Esate pavyzdys, kad pasiaukojimas ir pareigingumas negailint savo jėgų ir laiko padeda įveikti visus kylančius iššūkius ir grėsmes,“ – akcentuojama Ministro Pirmininko pasirašytame sveikinime visai Lietuvos vaistininkų bendruomenei.

Išskirtinį dėmesį ir pagarbą šalies vaistininkams parodė ir sveikatos apsaugos viceministrė Kristina Garuolienė, Tarptautinės vaistininko dienos ir pradedamų Lietuvos metų vaistininko rinkimų proga palinkėjusi didelės sėkmės ir sveikatos.

Na, o vienas iš tarptautinės komisijos, vertinsiančios pretendentus į garbingus apdovanojimus, narių VDU profesorius, kunigas, gydytojas, humanitarinių mokslų daktaras Andrius Narbekovas, linkėdamas vaistininkams kuo geriausio pasirengimo konkursui, akcentavo, jog „…vaistininkas pirmiausiai yra žmogus.

Būsite tiek žmoniški, kiek žmoniška bus jūsų sąžinė. Parduodami produktus (deja, ne visada tai yra vaistai), neparduokite sąžinės, neikite su ja į kompromisus. Netikėkite, jei sako, kad būsite laimingi, jei daug uždirbsite. Tiesa yra ta, kad uždirbsite daugiau, jei būsite laimingi…“

Platinos, aukso ir sidabro medaliais bei diplomais bus apdovanoti trys geriausi šalies vaistininkai, juos išrinks tarptautinė komisija. „Lietuvos metų vaistininkas 2020“ nugalėtojai bus paskelbti gruodžio 11 dieną.

2018 metais rinkimų laimėtojais buvo pripažinti „Gintarinės vaistinės“ tinklo vaistininkė Kristina Vaičaitienė (Vilnius), EUROVAISTINĖS vaistininkė Asta Trumpienė (Vilnius) ir nepriklausomoje vaistinėje dirbantis Gediminas Kaušinis (Pasvalio rajonas, Pumpėnai).

2019 metais Platininiu medaliu apdovanotas „Gintarinės vaistinės“ vaistininkas iš Šiaulių Tadas Labanauskas, Auksiniu medaliu – „Eurovaistinės“ vaistininkė Laura Gogienė (Vilnius), o Sidabriniais medaliais įvertinti net du šalies vaistininkai, surinkę po lygiai taškų – telšiškis „Gintarinės vaistinės“ tinklo atstovas Kęstutis Beržinis ir kaunietė „Camelia“ tinklo vaistininkė Irena Tamulienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)