Ministrė ligoninių vadovus informavo, kad 2015 m. planuojamas Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto augimas apie 300 mln. litų. Didžioji šių lėšų dalis bus panaudota balo vertės atstatymui.

"Noriu pasidžiaugti, kad pirmą kartą po krizės balo vertę bus galima atstatyti iki 0,97 Lt. O jeigu situacija ir toliau gerės tokiais pačiais tempais, 2016 m. tikimės grąžinti ir 1 Lt. Tai gera žinia ne tik medikams, bet ir pacientams, galėsiantiems gauti greičiau ir kokybiškesnes paslaugas", - pabrėžė ministrė.

Ministrė atkreipė dėmesį, jog ketina tęsti Vytenio Povilo Andriukaičio priimtų sprendimų įgyvendinimą, jeigu reikės, juos koreguodama, ir pristatė pirmą darbo savaitę atliktus darbus. Tarp jų - medikų atlyginimų skirtumų, kurie akivaizdūs ne tik skirtingose gydymo įstaigose, bet ir toje pačioje ligoninėje tarp tos pačios kvalifikacijos medikų, mažinimas.

R. Šalaševičiūtės teigimu, situaciją reikia keisti, todėl sudaroma darbo grupė, reglamentuosianti sveikatos sistemos darbuotojų darbo užmokestį.

"Tai nereiškia, kad mes bandysime kaip nors riboti ar centralizuoti darbo užmokesčio nustatymą. Tiesiog norime nustatyti kriterijus ir principus, kuriais vadovaujantis būtų skaičiuojami teisingi atlyginimai visiems medikams. Todėl kviečiame teikti pasiūlymus arba deleguoti atstovus į šią darbo grupę", - teigė ministrė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)