Aliuminis yra metalas, kuris gali neigiamai paveikti žmogaus smegenų funkciją ir ne vieną kartą buvo siejamas su Alzheimerio liga. Medicinos ekspertai įspėja, kad jis taip pat gali neigiamai paveikti psichinę sveikatą, atmintį, koordinaciją, kūno kontrolę ar netgi pusiausvyrą, o poveikis gali būti ilgalaikis.

Be to, medicininio tyrimo metu taip pat paaiškėjo, kad maisto gamyboje naudojant aliuminio foliją, metalo dalelės galimai paveikia ir kaulus. Anot ekspertų, jos ima kauptis kauluose, užimdamos mūsų kaulams taip reikalingo kalcio vietą.

Be to, plaučių fibrozė ir kitos kvėpavimo takų problemos yra siejamos su aliuminio folijos naudojimu maisto gamybai. Anot ekspertų, kvėpavimo takų problemos kyla įkvepus aliuminio daleles.

Nors ši folija maisto gamybai yra naudojama jau seniai, tačiau jos neigiami efektai žmogaus sveikatai nėra plačiai aptarti. Pavyzdžiui, daug kas net nežino, kad aukštoje temperatūroje aliuminio folija metalo daleles perduoda į maistą. Net jeigu dalelės į maistą ir nespėja patekti, jį ruošiant užpylus citrinų sulčių ar prieskonių, įvyksta cheminė reakcija, kurios metu metalo dalelės atsikabina nuo kietosios medžiagos (folijos) ir persiduoda į maistą.

Chemijos inžinerijos tyrėjas dr. Essam‘as Zubaidy‘us teigė, kad tirdamas aliuminio folijos poveikį joje gaminamam maistui, jis atrado, jog vos vienas folijoje ruoštas patiekalas gali turėti apie 400 mg aliuminio. Tuo tarpu Pasaulio sveikatos organizacijos (angl. World Health Organization; WHO) rekomenduojamas dienos limitas yra 60 mg per dieną.

Kita vertus, DELFI jau ne kartą rašė, jog aliuminio į maistą patenka tiek mažai, kad reikšmingo neigiamo poveikio sveikatai jis negali sukelti. Teigiama, kad dėl to, jog aliuminis labai greitai oksiduojasi ir tampa neaktyvus, žmogaus organizmas beveik nepasisavina metalinio aliuminio – pasisavinimas neviršija 0,001 proc. Galiausiai specialistai ramina, kad sveiko žmogaus organizme aliuminis nesikaupia.