Sveikatos specialistai tikina, kad į atostogų planą įtraukę 5 paprastas veiklas, į darbus grįšite ne tik pailsėję, bet ir gerokai energingesni bei užtikrinti, kad esate sveiki, rašoma pranešime spaudai.

Medicinos diagnostikos tinklo „Affidea Lietuva“ specialistų teigimu, ne vienas iš mūsų susirūpina sveikata tik tuomet, kai organizmas pradeda siųsti nemalonius signalus. Visgi to išvengsite, jei efektyviau planuosite profilaktinius apsilankymus pas gydytojus ir reguliariai užsiimsite mėgstama sportine veikla.

1. Sportuokite gryname ore. Jei paplūdimyje su draugais žaidžiate tinklinį, kurorto gatvelėmis važinėjate dviračiu arba riedučiais ar leidžiatės į ilgus pasivaikščiojimus pajūryje – po truputį deginate riebalus ir stiprinate savo organizmą, net nesusimąstydami apie tai. Aktyvus laiko leidimas gryname ore yra vienas didžiausių vasaros privalumų, kurio neturėtume pamiršti ir per savo atostogas.

2. Daugiau plaukiokite. Karštą vasaros dieną maudynės gaiviame jūros vandenyje yra ne tik pats puikiausias būdas atsigaivinti, bet ir labai gera priemonė treniruotis. Plaukiodami ne tik stiprinate savo imunitetą, bet ir puikiai prasimankštinate, o nuolatos kylančios ir besileidžiančios bangos masažuoja odą ir gerina kraujotaką. Būnant pajūryje, naudinga ir tiesiog pabraidyti pakrante, nes vaikščiojimas basomis per rupų smėlį ir akmenukus stimuliuoja viso organizmo veiklą.

3. Atsakingai mėgaukitės saule. Vitaminas D padeda įsisavinti su maistu gaunamą kalcį, stiprina imunitetą, saugo nuo vėžinių susirgimų, palaiko kaulų ir dantų tvirtumą. Šis vitaminas natūraliai žmogaus organizme susidaro odą veikiant saulės spinduliams, todėl vasara yra pats puikiausias metas papildyti jo atsargas. Tačiau mėgautis saulės voniomis derėtų atsakingai: nepamirškite apsauginių kremų, nebūkite saulėkaitoje per ilgai ir atsiminkite, kad nuo 11 iki 15 val. saulė yra pati pavojingiausia.

4. Suplanuokite vizitą pas savo gydytoją. Vienas dažniausių pasiteisinimų, kodėl žmonės neatlieka profilaktinių sveikatos patikrinimų, – laiko stoka. Jei darbo valandomis ištrūkti sudėtinga, skirkite vieną atostogų pusdienį apsilankymui pas gydytoją, kurio vizitą nuolat atidėliojate. Žinodami, kad esate sveiki, atostogas pasitiksite su dar geresne nuotaika.

5. Aplenkite ligoninių eiles. Ankstyva ligų diagnostika gali užkirsti kelią daugeliui rimtų susirgimų o prie medicinos kabineto durų besidriekiančios laukiančiųjų eilės tikrai nevilioja. Dėl šios priežasties patartina į medicinos diagnostikos centrus atvykti vasarą, kai daugelis žmonių atostogauja. Visas procedūras šiuo laikotarpiu atliksite daug greičiau ir galėsite būti ramūs dėl savo sveikatos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją