Atsižvelgiant į Europos Komisijos (EK) deleguotosios direktyvos nuostatas, siekiama panaikinti tam tikras galiojančias išimtis kaitinamojo tabako gaminiams. Norima, kad į rinką nebebūtų tiekiami kaitinamojo tabako gaminiai su pridėtiniu kvapu ar skoniu.

Taip pat siekiama panaikinti išimtį kaitinamojo tabako gaminiams ir taikyti įpareigojimus ženklinimui: pateikti informacinį pranešimą ir įspėjimus apie galimą žalą sveikatai.

„Priimta Europos Komisijos deleguota direktyva siekiama spręsti spartaus kaitinamojo tabako gaminių vartojimo augimo problemą, atsižvelgiant į Europos Komisijos užsakyto tyrimo ir Eurobarometro tyrimo duomenis, kurie parodo, kad tikrai kaitinamojo tabako gaminių vartojimas žaibiškai išpopuliarėjo Europos Sąjungos mastu“, – Sveikatos reikalų komiteto posėdyje teigė Sveikatos apsaugos ministerijos Psichikos sveikatos skyriaus patarėja Jelena Talačkienė.

Apribojimų siūlymas yra paremtas EK direktyva, kuria siekiama mažinti tabako gaminių vartojimą Europos Sąjungoje. Valstybės narės yra įpareigotos ne vėliau kaip iki 2023 m. liepos 23 d. priimti ir paskelbti įstatymus ir kitus teisės aktus.

Pagal šiuo metu galiojančias Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo nuostatas, nėra draudžiama tiekti į rinką pridėtinio kvapo ar skonio kaitinamojo tabako gaminių. Visgi, tokie reikalavimai yra taikomi cigaretėms ir joms sukti skirtam tabakui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją