Akredituotoje Klaipėdos apskrities VMVT laboratorijoje, atlikus geriamojo vandens mėginių tyrimus, nustatyta, jog viešai teikiamas geriamasis vanduo neatitinka mikrobiologinių rodiklių - užterštas feka1iniais streptokokais ir koliforminėmis bakterijomis.

2005 m. tai jau antras atvejis, kai sustabdome geriamojo vandens tiekimą Klaipėdos rajone, nes smulkūs geriamojo vandens tiekėjai neužtikrina vandentvarkos objektų priežiūros.

Priekulės vandenvietė praktiškai buvo be šeimininko, tik dabar ją perėmė Klaipėdos rajono savivaldybė iš bankrutavusios įmonės AB "Vikrida", atstovaujamos bankroto administratoriaus UAB "Klaipėdos administratorių biuras" - teigia R.Slaboševičienė.

Klaipėdos apskrities VMVT skubiai nurodė Klaipėdos rajono savivaldybei užtikrinti saugaus ir kokybiško geriamojo vandens tiekimą gyventojams.

Apie nesaugų geriamąjį vandenį informuota Priekulės seniūnija, Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Klaipėdos rajono filialas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją