Profesorius Džiro Jasuda (Jiro Yasuda) ir jo komanda iš Nagasakio universiteto teigia, kad jų sukurtas testas hemoraginei karštinei atpažinti yra kur pigesnis už dabartinį metodą, naudojamą Vakarų Afrikoje, kur virusas nusinešė daugiau nei 1 500 žmonių gyvybių.

Japonų sukurtas viruso nustatymo testas per 30 minučių kraujyje aptinka tik Ebolos virusui būdingus genus, tuo tarpu šiuo metu naudojamas būdas gali jų ir neaptikti, o nustatymo procedūra užtrunka iki kelių valandų. Dž. Jasudos teigimu, naujajam testui atlikti tereikia nedidelės, baterijomis įkraunamos šildyklės, o visa įranga kainuoja kelis šimtus dolerių, tad ekonomiškai silpnos šalys išgalės ją įsigyti.

Vakarų Afriką šiuo metu apėmusi iki šiol didžiausia Ebolos epidemija nuo ligos atradimo 1976 metais. Virusas yra pasireiškęs penkiose šalyse. Sudėtingiausia padėtis yra Siera Leonėje, Gvinėjoje ir Liberijoje, kur kartu paėmus užsikrėtė daugiau kaip 3 000 žmonių.

Pasaulio banko vadovas kovą su Ebolos epidemija vadina "labai nepakankama"

Pasaulio banko vadovas Jim Yong Kimas sukritikavo tarptautinę bendriją dėl jos veiksmų kovojant su Ebolos epidemija Vakarų Afrikoje. Reakcija į epidemijos protrūkį yra labai nepakankama, rašė jis straipsnyje laikraščiui "Washington Post".

Jim Yong Kimas pabrėžė, kad "daug žmonių nereikalingai miršta". Jis paragino pasiturinčias šalis padėti Afrikos valstybėms. Vakarietiška medicininė įranga esą lengvai padėtų nuslopinti ligą.

"Situacija pavojinga", - įspėjo Jim Yong Kimas ir straipsnio bendraautorius, Harvardo profesorius Paulas Farmeris.

Vakarų Afriką šiuo metu apėmusi iki šio didžiausia Ebolos epidemija nuo ligos atradimo 1976 metais. Virusas pasireiškęs penkiose šalyse. Sudėtingiausia padėtis yra Siera Leonėje, Gvinėjoje ir Liberijoje, kur kartu paėmus užsikrėtė daugiau kaip 3 000 žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją