Renginio organizavimui susivienijo dvi bendruomenės - slaugytojų ir gydytojų. Lietuvos išplėstinės slaugos praktikos asociacija (LISPA), Iniciatyvinė slaugytojų grupė ir Jaunųjų gydytojų asociacija (JGA) ėmėsi budinti slaugytojų bendruomenę, kartu ieškodami idėjų, galinčių mažinti stagnaciją slaugytojo profesijoje ir didinti specialybės prestižą. Taip gimė renginio šūkis „Didžiuojuosi būdamas slaugytoju“, rašoma pranešime spaudai.

Renginio metu ore tvyrojo didžiulis slaugytojų bendruomenės noras burtis ir tobulėti, o svarbiausia - visus vienijo suvokimas, kad pokyčiai pirmiausiai prasideda asmeniniame lygmenyje ir kiekvienas sveikatos apsaugos dalyvis gali prisidėti prie sistemos keitimosi. Pirmąkart taip atvirai kalbėta apie slaugytojų kasdienybėje egzistuojančias problemas ir tiek dėmesio skirta tarpusavio ryšių stiprinimui ir naujų kūrimui.

Forumą atidarė renginio organizatoriai, skelbdami vieningą žinutę - turime stiprėti ir tobulėti asmeniškai ir kaip bendruomenė bei išdrįsti prisiimti atsakomybę už pokyčius. JGA prezidentė Kristina Norvainytė pasidalino gerąja patirtimi ir #BūkPokytis judėjimo istorija.

Bene didžiausio dalyvių susidomėjimo sulaukė panelinė diskusija, moderuojama JGA alumnio, gyd. neurochirurgo Karolio Bareikio, kurioje dalyvavo slaugytojų, gydytojų, pacientų ir akademinės bendruomenės atstovai. Diskusijos dalyviai dalinosi savo įžvalgomis apie slaugytojo įvaizdį ir lūkesčius vieni kitiems.

Su džiaugsmo ašaromis akyse, šypsenomis, stipriu bendruomeniškumo jausmu ir nuolat skambančiu šūkiu „Didžiuojuosi būdamas slaugytoju!“ dalyviai išsiskirstė pažadėję vieni kitiems susitikti jau antrajame “Slaugytojų forume”. Beveik 250 dalyvių sulaukęs renginys tapo įkvėpimu visai slaugytojų bendruomenei siekti pokyčių asmeniniame gyvenime ir už jo ribų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)