Vilniaus miesto greitosios medicinos pagalbos (GMP) stotis socialiniame tinkle rašė, kad miręs medikas buvo drąsus ir pozityvus žmogus.

„Negailestinga lemtis išplėšė puikų žmogų iš gyvenimo, iš kolektyvo, iš šeimos... Kilnus atsidavimas pasiėmė sau auką. Dimitrijus mūsų atmintyje išliks kaip drąsus, atsakingas ir labai pozityvus žmogus. Ilsėkis ramybėje... Užuojauta šeimai, artimiesiems ir kolegoms“, – buvo rašoma Vilniaus miesto GMP feisbuke.

Užuojautą išreiškė ir Kauno miesto GMP.

„GMP bendruomenė sutrikus, suglumus. Darbo metu, atlikdamas savo pareigą, gelbėdamas kitą gyvybę, žuvo mūsų Kolega, jaunas profesionalas, Vilniaus miesto greitosios medicinos pagalbos stoties paramedikas Dmitrij Alimov. Aukodamas savo gyvenimą, gelbėjo elektros traumą patyrusį jauną žmogų. Užuojauta artimiesiems, GMP bendruomenei – stiprybės ir susitelkimo. Ir toliau mes skubėsim, nesustosim gelbėti, dažnai rizikuodami savo sveikata ir gyvybe. Ilsėkis ramybėje mūsų Kolega, mūsų Didvyri“, – jautrius žodžius skyrė Kauno kolegos.

Į įvykį sureagavo ir Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Situacija tokia, kad spaudžia gerklę ir trūksta žodžių. Reiškiu užuojauta žuvusio artimiesiems, visai Vilniaus greitosios medicinos stočiai bei greitosios medicinos pagalbos bendruomenei. Su tarnybos vadove detaliai aptarėme veiksmus ir pagalbą, kurios reikia tarnybos komandai artimiausiu metu. Individuali ir komandinė profesionalų psichologinė pagalba, tikiuosi, bent kažkiek prisidės prie smūgio, kurį mes visi jaučiame, sumažinimo“, – rašė A. Dulkys.

Taip pat pridūrė, kad palaiko iniciatyvą griežtinti bausmes už smurtą prieš medicinos darbuotojus.

Tuo metu Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen rašė, kad dėl smurto prieš medikus, kai šeštadienį kitas greitosios pagalbos medikas buvo smarkiai sužalotas agresyvaus paciento, bus teikiamos naujos įstatymų pataisos.

Trečiadienį miręs medikas yra pirmasis sostinės greitosios pagalboje stoties darbuotojas, žuvęs gelbėdamas kitą žmogų per visą Nepriklausomybės laikotarpį, BNS sakė laikinasis Vilniaus greitosios medicinos išvažiuojamųjų brigadų tarnybos vadovas Igoris Lukaševas.

„Jis dar studijavo paramediką, dirbo vairuotoju, dirbo greitojoje pagalboje nuo 2019 metų“, – BNS sakė I. Lukaševas.

„Buvo labai draugiškas, atsakingas, pareigingas. Žmogus, kuris visada šypsosi, nors ir sunku dirbti, daug iškvietimų. Jam patiko darbas, jis visada buvo pasiruošęs gelbėti žmones“, – sakė jis.

Žuvusysis turėjo šeimą, du vaikus, nelaimės sukrėsti greitosios darbuotojai teikia paramą šeimai. Pasak I. Lukaševo, greitosios darbuotojai yra apdrausti, todėl šeima gaus išmoką.

Nelaimė Vilniuje: nuo elektros laido užsidegė paauglys ir jam padėti atskubėjęs medikas

Tarnybos vadovo žiniomis, vienintelis kitas atvejis, kai žuvo jų darbuotojas, įvyko maždaug prieš 30 metų: tuomet greitosios vairuotojas Vilniuje žuvo per avariją.

Kaip skelbta, pirmadienį V. Kojelavičiaus gatvėje, geležinkelio stoties teritorijoje, 17-metis vaikinas, užlipęs ant traukinio vagono, prisilietė prie aukštos įtampos laido ir patyrė elektros iškrovą, nuo jos užsidegė drabužiai.

Greitosios medicinos pagalbos darbuotojas, norėdamas suteikti nukentėjusiajam pirmąją pagalbą, užlipo ant traukino vagono ir taip pat patyrė elektros iškrovą. Netekęs sąmonės, vairuotojas nukrito nuo vagono.

Nelaimė Vilniuje: nuo elektros laido užsidegė paauglys ir jam padėti atskubėjęs medikas

Įvykio vietoje buvęs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato 45 metų pareigūnas, gesindamas degantį greitosios pagalbos darbuotoją, nudegė rankos plaštaką.

Nepilnametis ir greitosios pagalbos darbuotojas dėl daugybinių kūno nudegimų buvo paguldyti į ligoninę. Policininkas po medicinos pagalbos suteikimo gydomas ambulatoriškai.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja trečiadienį BNS sakė, kad policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)