Jūs nesate tinginiai – jūs paprasčiausiai skubate, o tai reiškia, kad jums brangi kiekviena minutė nuo žadintuvo signalo iki pirmojo elektroninio laiško darbe. Kažką tenka paaukoti ir dažniausiai tai būna maistingi, daug baltymų turintys pusryčiai, rašo svetainė mensfitness.com.

Štai kodėl pristatome kelis iki kvailumo lengvus pusryčių receptus, kurie padės užpildyti skrandį, bet ne jūsų rytinę darbotvarkę. Kiekvieną receptą sudaro mažiausiai du ingredientai (dėl didesnės maistinės vertės), o pusryčiai iš jų paruošiami greičiau negu per vieną minutę.

Avižinės košės ir baltymų milteliai

Sumaišykite greitai paruošiamos avižinės košės dribsnius su baltymų milteliais. Įpilkite vandens. Pašildykite košę mikrobangų krosnelėje iki norimos temperatūros.

Stiklinė avižinių dribsnių suteiks pastovios ir ilgalaikės energijos, taip pat 4 gramus skaidulų, 6 gramus baltymų, aštuonis vitaminus bei mineralus, sako „Precision Nutrition“ mitybos ekspertas Brianas St. Pierre`as. Tačiau košę gardinkite ne cukrumi ar dirbtiniais saldikliais, o baltymų milteliais – jie pagerins košės skonį ir padės auginti raumenis.

Tiesa, košės šildymas mikrobangų krosnelėje gali užtrukti ilgiau negu vieną minutę – tai priklauso nuo košės kiekio ir jūsų krosnelės galingumo. Laiką, kol košė šyla, išnaudokite kitiems reikalams.
Tokią košę galite pasišildyti ir kelioninėje maisto dėžutėje – turėsite pusryčius išsinešimui.

Obuolys su riešutų sviestu

Supjaustykite obuolį į keturias dalis. Ant kiekvienos skiltelės užtepkite žemės riešutų sviesto ir – į burną.

Dar greitesnis variantas: kabinkite riešutų sviestą tiesiai iš indelio. Tuomet atsikąskite obuolio.
Obuoliai itin naudingi sveikatai, nes turi tirpių skaidulų ir imuninę sistemą stiprinančio vitamino C, be to, mažina „blogąjį cholesterolį“. Tuo tarpu žemės riešutų sviestas turi didelį kiekį organizmui naudingų riebiųjų rūgščių, baltymų ir sotumo jausmą suteikiančių dietinių skaidulų, kurios itin tinka rytui.

Skrudinta pilno grūdo kvietinė duona su migdolų sviestu

Paskrudinkite duoną. Užtepkite migdolų sviesto.

Dar greitesnis variantas: valgykite migdolų sviestą tiesiai iš indelio, o tada suvalgykite duoną. (Atminkite, kad baltymus reikia valgyti prieš angliavandenius.)

Migdolų sviestas baltymų ir riebalų atžvilgiu yra dar geresnis variantas už žemės riešutų sviestą. Nors skrudintos duonos reikėtų vengti, viena riekė pilno grūdo kvietinės duonos gali suteikti daug skaidulų, kurios padės jaustis sočiam.

Kaip ir avižinės košės šildymo atveju, duos skrudinimo laikas priklauso nuo jūsų įpročių. Išnaudokite šį laiką kitiems reikalams.

Atplėškite varškės indelį. Pridėkite uogų ir valgykite.

Tokie pusryčiai itin tinkami vyrams: varškė yra raumenis auginantis valgis, o mėlynės (ir kitos panašios uogos) turi daug vitamino K (mažinančio prostatos vėžio grėsmę) ir mangano (padedančio palaikyti testosterono gamybą), teigia dietologas, daktaras Ozas Garcia.

Virta kiaušinienė su sūriu

Į mikrobangoms atsparų indą ar puodelį įmuškite kiaušinį. Įpilkite trečdalį puodelio vandens. Šildykite kaušinį mikrobangų krosnelėje, kol jis išvirs. Kol kiaušinis verda, atsipjaukite gabaliuką lieso sūrio. Užtarkuokite ar apibarstykite juo išvirusį kaušinį. Skanaus.

Įsitikinkite, kad kiaušinis tikrai išvirė. Tai gali užtrukti šiek tiek ilgiau negu vieną minutę, nelygu jūsų mikrobangų krosnelė.

Dar prieš tai, kai Rokis Balboa pusryčiams išgėrė kelis žalius kiaušinius, kultūristai vertino kiaušinius dėl juose esančių baltymų ir palyginus nedidelio kalorijų kiekio. Liesas sūris taip pat turi daug baltymų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)