Draudimo kompanijos „Legal and General“ surengtoje apklausoje dalyvavo per 5000 žmonių. Du trečdaliai moterų ir 58 proc. vyrų mano, kad didelę įtaką žmogaus sveikatai turi jo gyvenimo stilius.

Sveikatos ekspertai įsitikinę, kad apklausos rezultatai atspindi tą įtampą, kurią patiria šiuolaikiniai žmonės.

Atliekant tyrimą respondentai buvo klausiami, kas per pastaruosius trejus mėnesius jiems kėlė daugiausiai rūpesčių. 48 proc. žmonių pirmoje vietoje nurodė judėjimo trūkumą.

Antroje vietoje miego trūkumas (42 proc.), toliau nuovargis (34 proc.) ir įtampa (27 proc.). Pasyvų rūkymą paminėjo 15 proc., o gėrimą – 12 proc. respondentų.

Maisto priedus, tokius kaip druska, dažai ir konservantai, kaip pavojų sveikatai keliančius veiksnius, nurodė penktadalis apklaustųjų.

„Legal and General“ atstovas Chrisas Rollandas sako: „Darosi aišku, kad žmones kur kas labiau neramina jų gyvenimo stilius, nei rūkymas ar gėrimas“.

Jungtinės Karalystės Visuomeninės sveikatos asociacijos generalinė direktorė Angela Mawle teigia: „Šis tyrimas įrodo, kad pamažu tampame tokia visuomene, kai žmogus turi būti pasirengęs 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę. Mobilūs telefonai reiškia, kad mes visada esame pasiekiami. Sunku sumažinti tempą ir žmonės stengiasi surasti laiko atsipalaidavimui.

Tai turi akivaizdžią įtaką sveikatai. Vis dėlto nemažiau svarbu pripažinti, kad mus bombarduoja toks informacijos kiekis, jog kartais mūsų dalykų suvokimas neatspindi realybės“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją