Projekto rengėjas Petras Čimbaras mano, kad priėmus šį įstatymo projektą, būtų išvengta tokių situacijų, kai sekmadieniais asmenys, linkę piktnaudžiauti alkoholiu, stengiasi nusipirkti jo kuo daugiau, baimindamiesi, kad po 15 val. jie nebegalės jo nusipirkti.

Petras Čimbaras

Jeigu būtų panaikintas draudimas prekiauti alkoholiu sekmadieniais nuo 15 val., tokios baimės nebeliktų ir, tikėtina, alkoholio būtų nuperkama mažiau, ir suvartojama jo būtų mažiau, rašoma projekte.

Projekte pabrėžiama, kad sekmadieniais prieš 15 val. susidaro žmonių eilės ir spūstys nusipirkti alkoholio, nes žmonės baiminasi, kad esant reikalui sekmadienį po 15 val. jie negalės jo nusipirkti.

Pasak projekto rengėjo, asmenys, netekę galimybės nusipirkti alkoholio sekmadieniais po 15 val., ieško kitų, nelegalių būdų jo nusipirkti. Tokiu būdu valstybės biudžetas netenka pajamų iš akcizo ir kitų mokesčių. Be to, iš kitų šalių atvykę svečiai, turistai stebisi tokiu draudimu. Atostogaujantys Lietuvos gyventojai taip pat jaučia tokio draudimo suvaržymus, rašoma projekte.

Priėmus siūlymą, alkoholio iki 20 val. būtų galima išsinešti ir iš maitinimo įstaigų.

Siūloma, kad įstatymo projekto pataisos įsigaliotų nuo 2020 metų sausio 1 dienos.

Šiuo metu parduotuvėse alkoholio galima įsigyti nuo 10 iki 20 val., sekmadieniais – iki 15 val. Iš maitinimo įstaigų išsinešti alkoholį galima tokiu pat metu.

Šie alkoholio prekybos ir vartojimo draudimai galioja nuo 2018 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (200)