Skelbimas pasidalintas šimtus kartų, žmonės komentaruose negaili pagyrų dėl tokių sąlygų, tačiau pakalbėjus su Všį Ventos ambulatorija vadovu tenka nustebti – per tris dienas jis nesulaukė dar nė vieno interesanto (tiesa, susiekė vienas pabėgėlis iš Afganistano, tačiau vargu ar akreditavimo tarnyba pripažintų jo diplomą).

Originaliai dosnus skelbimas

Pirmiausia, patys įvertinkite skelbimą.

„IEŠKOMAS: Šeimos gydytojas(-a)

YPATINGOS ŽYMĖS: Jaunas(-a), ambicingas(-a), nebijantis(-i) iššūkių, trokštantis(-i) savarankiškumo ir laisvės profesinėje veikloje.

SIŪLOME:

- Tikrai konkurencingas atlyginimas „į rankas“ – aukštesnis nei vidutinis šeimos gydytojo atlyginimas LT
- Priedai už profilaktines programas, intensyvų darbą
- Neužtenka krūvio vienu etatu – galimybė papildomai darbuotis Akmenės rajono PSPC
- Sudarant 5 metų darbo sutartį ir atsikeliant gyventi į Akmenės rajoną – „įsikūrimo paketas“, išmokamas iškart atvykus dirbti. Jei jūsų gyvenimo draugas(-ė) taip pat gydytojas(-a) ir atvyksta gyventi kartu – jam(jai) galioja toks pat paketas.
- Apgyvendinsime pirmąjį darbo mėnesį nemokamai.
PAPILDOMAI GAUNATE:
- Atstumas iki pajūrio - bent dukart mažesnis nei nuo Kauno ir triskart nei nuo Vilniaus
- Pramogos Šiauliuose, Mažeikiuose, Telšiuose ar Klaipėdoje tiesiog ranka pasiekiamos (valanda automobiliu, ir jūs jau ten)
- Milijoninis Rygos miestas už 2 valandų kelio automobiliu. Jei skrisite atostogauti ar pramogauti į užsienį, susisiekimas iš Rygos žymiai patogesnis nei iš Vilniaus. Rygoje - opera, koncertai, sporto varžybos, festivaliai ir t.t.
- Butai bei namai tiek Naujojoje Akmenėje, tiek pačioje Ventoje pigūs, mokyklos geros, vaikų darželiuose eilių nėra.
- Natūralios gamtos mėgėjams: miškai pilni grybų bei uogų, o upės - žuvų. AB "Akmenės Cementas" jau seniai neteršia aplinkos, taigi gryną orą garantuojame. Išskirtinės rajono vietos: Kamanų rezervatas, Ventos regioninis parkas su fosilijomis ir kitais džiaugsmais, Menčių klinčių karjeras su savo išskirtiniais vaizdais.
- Kasmetinis tradicinis Žagarės vyšnių festivalis – ranka pasiekiamas.
- Žirgų mėgėjams – žirgynai Papilėje, Daubiškiuose ir Žagarėje (gal dar kokį ir pamiršau).
- Ekstremalams – „Balsių slėnis“ ir baidarės Ventos ir Virvyčios upėmis.

APIE MUS:

Ventos ambulatorija - nedidelė ASPĮ Ventos miestelyje. Šiuo metu yra prisirašę 3100 draustų pacientų. Kolektyve 14 darbuotojų, iš jų 2 šeimos gydytojai, odontologas, akušerė. Visi gydytojai dirba komandoje su bendruomenės slaugytojomis. Šeimos gydytojai turi visą pagrindinę savo darbui reikalingą įrangą. Ambulatorijos pastatas ką tik renovuotas, apšiltintas, viduje atliktas remontas. Gydytojų darbo vietos kompiuterizuotos.

Venta – miestelis ant kelio, jungiančio Mažeikius su Kuršėnais. Atstumas iki Mažeikių – 28 km, Naujosios Akmenės – 23 km, Kuršėnų – 35 km, Telšių – 64 km, Šiaulių – 58 km, Palangos – 131 km, Rygos – 140 km. Miestelyje yra darželis, gimnazija, muzikos mokykla, kultūros centras, sporto aikštelės, riedlenčių aikštelė, vasaros estrada, miško parkas. Miestelyje veikia „Maxima“, „Norfa“, „Grūstė“ prekybos centrai.

Darbas šeimos nariams – Akmenės rajono savivaldybė labai geranoriška atvykstančiųjų atžvilgiu ir visada pasirengus padėti įsidarbinant“, - rašoma skelbime.

Vadovas: esame akligatvyje

Sunku patikėti, tačiau, „Ventos ambulatorijos“ direktorius Marijus Lopaitis iki šiol dar nerado darbuotojo šiai pozicijai užpildyti.

„Be abejo, mes susiduriame su darbuotojų stygiumi. Pirmiausia dėl to, kad esame periferijoje – jaunimas nedega noru atvykti pas mus dirbti. O turimi gydytojai sensta. Ambulatorijoje turime dviejų šeimos gydytojų etatus, tačiau viena išėjo motinystės atostogų. Turėjome pavaduojančią gydytoją, tačiau ji išėjo. Man liko viena medikė – ir ką daryti, jei ji susirgs? Teks užrakinti duris ir pakabinti lentelę „nedirbame“ ir visus pacientus siųsti į Naująją Akmenę“, - kalbėjo įstaigos vadovas.

Kadangi Ventos ambulatorija - nedidelė įstaiga, aptarnaujanti 3100 draustų pacientų, todėl čia teikiamos tik šeimos gydytojo, odontologo ir akušerės paslaugos.

Dėl to „Ventos ambulatorijos“ vadovui tenka imtis veiksmų. Kaip pats sako, „truputį pasispaudę“ galėjo pasiūlyti didesnį atlyginimą.

„Darbuotojų ieškome ne tik mes, bet ir kitos Akmenės rajono gydymo įstaigos. Mes siūlome daugmaž 1300 eurų „į rankas“. Tai nėra mažai ir tai, beje, tik bazinis atlyginimas. „Pasispaudę“ galime sau leisti tiek siūlyti, nes jau esame akligatvyje, neturime, kur dėtis. Be to, čia dar ne viskas – siūlome įvairiausių skatinamųjų priedų ne tik darbuotojui, bet ir jo antrai pusei (tik tuo atveju, jei jis/ji taip pat gydytojas)“, - kalbėjo M. Lopaitis.

Paviešinęs šį „desperatišką“ skelbimą pašnekovas sakė bendravęs su vienu mediku iš sostinės.

„Jis man sako – mes Vilniuje tiek pat uždirbame. Tačiau pragyvenimo lygis, lyginant sostinę ir periferiją, sutikite, skiriasi jei ne perpus, tai bent trečdaliu. O štai skelbimas „kabo“ jau kelias dienas, o dar nesulaukiau nė vieno skambučio. Aš pats buvau jaunas ir buvau įsitikinęs, kad didmiestis – ateitis. Turiu įtarimą, kad taip mąsto daugelis jaunųjų medikų. Gal ir tiesa, kad mūsuose mažiau, ką veikti, mažiau pramogų, bet kai skaitau naujienas, su kuriomis susiduria didmiesčių gyventojai – eilės į darželius, ilgiausi kamščiai gatvėse – pas mus to nėra“, - tikino M. Lopaitis.

Todėl pašnekovas visai pritaria neseniai siūlytai SAM idėjai gydytojus rezidentus įpareigoti „atidirbti“ regionuose.

„Mes visi „investavome“ į šiuos specialistus. Gaila būtų juos atiduoti užsienio rinkoms, kai pas mus pačius rajonuose yra kritinė padėtis“, - mintis dėstė „Ventos ambulatorijos“ vadovas.

M. Lopaitis su šeima Akmenės rajone, vienkiemyje, gyvena dar tik trejus metus. Prieš tai vyras net 15 metų praleido dideliame mieste – Rygoje. Savo sprendimo miesto ūžesį iškeisti į gamtos ramybę, jis nėkart nesigailėjo.

„Mes tuo džiaugiamės kasdien. Nežinau, gal mes jau pasenę? Tačiau čia tikrai yra savų pliusų“, - įsitikinęs jis.

Susidomėję darbo skelbimu, daugiau informacijos ir kontaktus gali rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1110)