„Vaistininko profesija yra viena iš seniausių ir garbingiausių profesijų pasaulyje, kai žmonių pagarba ir pasitikėjimas pelnomi dėl didžiulio noro padėti sergantiems ir kenčiantiems, – pabrėžė LSMU Farmacijos fakulteto dekanė profesorė Ramunė Morkūnienė. – Lietuvos vaistinėse dirba puikūs specialistai, kurie turi daug žinių, patirties ir noro padėti žmonėms, užtikrinant tinkamą ir racionalų vaistų vartojimą, gerinant Lietuvos piliečių sveikatą.“

Vaistininkas turi nueiti ilgą ir nelengvą penkerių metų trukmės farmacijos studijų kelią, o vėliau savo profesinėje veikloje nuolat derinti farmacijos mokslo žinias, inovacijas, naujausias technologijas ir sukauptą patirtį.

Anot žurnalo „Farmacija ir laikas“ vyriausiosios redaktorės profesorės Loretos Kubilienės, „Lietuvos metų vaistininko“ rinkimų konkursas yra ypatingas, nes, kas ypatingai svarbu, pasižymi išskirtiniu skaidrumu: kandidatus siūlo ne vaistinių vedėjai ar vaistinių tinklų administracijos atstovai, o kolegos, patys vaistinių darbuotojai. Iš pasiūlytų asmenų geriausiuosius išrenka tarptautinė ekspertų komisija, įvertinusi tiek pretendentų profesines kompetencijas, tiek asmenines, žmogiškąsias savybes.

Tarptautinės komisijos sudėtyje, be LSMU Farmacijos fakulteto vadovų, bus ir farmacijos mokslo elito atstovai iš Serbijos bei Estijos universitetų.

Organizatoriai džiaugiasi ir didžiuojasi, jog pernai pirmą kartą Lietuvos vaistininkystės istorijoje surengti „Lietuvos metų vaistininko“ rinkimai tampa gražia tradicija, skatinančia vaistininkų bendruomenę susitelkti atsakingam darbui, kelti pastaraisiais metais nepelnytai sumenkusį vaistininko autoritetą.

Iškilminga konkurso „Lietuvos metų vaistininkas 2019“ nugalėtojų pagerbimo ir apdovanojimo ceremonija vyks gruodžio 6 dieną Kauno rotušėje.

Platininiu, auksiniu ir sidabriniu medaliais bei diplomais bus apdovanoti trys geriausi šalies vaistininkai.

Mikrobiotos ekspertus vienijanti kompanija BIOCODEX platininio medalio, o kartu ir „Lietuvos metų vaistininkas 2019“ titulo laimėtojui dovanos kelionę ir registraciją į Tarptautinės farmacijos federacijos (FIP) organizuojamą pasaulinį kongresą, kuris vyks Sevilijoje (Ispanija), 2020 metų rugsėjo 13 – 17 dienomis.

Beje, šiemet numatyta ir daugiau nominacijų – bus išrinkti ir šventiniame renginyje apdovanoti medalių „Už nuopelnus vaistininkystei“ laimėtojai.

Priminsime, jog pirmuosiuose Lietuvos vaistininkystės istorijoje vaistininko rinkimuose geriausio vaistininko titulą iškovojo vaistininkė iš „Gintarinės vaistinės“ tinklo Kristina Vaičaitienė (Vilnius). Žurnalas „Farmacija ir laikas“ jai dovanojo platininį medalį ir kelionę į pasaulinį farmacininkų kongresą, kuris kaip tik šiomis dienomis vyksta Abu Dabyje (JAE).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)