Labiausiai patariama rūpintis paviršiais, kurie liečiami dažniausiai, t. y., langų, tualeto ir vonios kambario paviršiais.

Namuose, viešosiose įstaigose, transporto priemonėse, švietimo įstaigose aplinkai valyti ir dezinfekuoti rekomenduojama naudoti 0,1% natrio hipochloritą (skiedimas santykiu 1:50, jei naudojamas buitinis baliklis, kurio pradinė koncentracija yra 5%) po valymo neutraliu plovikliu. Tuo metu, paviršius, kuriuos gali sugadinti natrio hipochloritas, reikia valyti 70% koncentracijos etanoliu, prieš tai juos nuvalius neutraliu plovikliu.

Visus tekstilės gaminius, pavyzdžiui, patalynę, užuolaidas ir kita, rekomenduojama skalbti 90° C temperatūroje su skalbikliu. Jei dėl audinių ypatybių negalima naudoti karšto vandens, skalbiant tekstilę reikia naudoti specialias chemines medžiagas (pavzydžiui, baliklį ar natrio hipochlorito turinčių produktų, skirtų tekstilės gaminiams).

Rekomendacijos parengtos atsižvelgus į tarptautinių organizacijų gaires.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)