Pirmąją kalendorinio pavasario savaitę daugiausia sergančiųjų užregistruota Šiaulių apskrityje (15,2 atvejo 10 tūkst. gyventojų), mažiausia – Tauragės apskrityje (8,3 atvejo 10 tūkst. gyventojų).

Praėjusią savaitę Lietuvoje gripas diagnozuotas 2 asmenims, ankstesnę savaitę (vasario 22–28 d.) gripu sirgo 3 gyventojai.

NVSC duomenimis, 2020–2021 m. gripo sezoną dėl gripo ligoninėse nesigydė nė vienas asmuo.

Sergamumo gripu ir ŪVKTI apskrityse duomenys:

Sergamumas sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis 2021 m. 9 savaitę

2020 m. 9 savaitę bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo kur kas didesnis (77,0 atvejo 10 tūkst. gyventojų), o tuo pačiu metu 2019 m. minėtas sergamumo rodiklis siekė 67,0 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 2021 m. 8 sav. buvo paimtas 1 ėminys dėl gripo viruso nustatymo, gripo virusas išskirtas nebuvo.

Sergamumas sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis 2021 m. 9 savaitę

NVSC specialistai primena, kad gripo sezonas prasideda 40-ąją kalendorinę metų savaitę (spalio mėnesį) ir tęsiasi iki 20-osios kitų metų kalendorinės savaitės (gegužės mėnesį), todėl ir toliau itin svarbu laikytis higienos reikalavimų:

  • kosint ir čiaudint užsidengti nosį ir burną vienkartinėmis nosinaitėmis;
  • reguliariai plauti rankas su muilu ir vandeniu arba naudoti rankų dezinfekcijos priemones, ypač nusikosėjus ar nusičiaudėjus;
  • dažnai drėgnu būdu valyti ir vėdinti patalpas;
  • stengtis neliesti akių, nosies ir burnos, ypač nešvariomis rankomis;
  • pajutus į gripą panašius simptomus (karščiavimą, kosulį, gerklės, galvos, sąnarių skausmus ir kt.), nedelsti ir kreiptis į savo šeimos gydytoją telefonu.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)